Politika arhiva vesti 08.01.2016

Kosovo: Lideri opozicije očekuju masovan antivladin protest

Novi magazin 08.01.2016
Lideri opozicionih stranaka danas su izrazili očekivanje da će protesti protiv Vlade Kosova proteći mirno i pozvali građane da u što većem broju dođu na protest. Predsednik pokreta Samoopredeljenje Visar Imeri kazao je da je cilj sutrašnjeg… »

"Politika mira, ali ne dozvoljavamo da nas gaze"

B92 08.01.2016
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će Srbija nastaviti da vodi miroljubivu politiku u regionu, ali da neće trpeti nikakav vid agresije. "Mi ćemo nastaviti da vodimo odgovornu politiku i prema našim građanima i… »

Ministarstvo odbacuje kritike Vojnog sindikata Srbije

Beta 08.01.2016
Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je večeras kritike Vojnog sindikata Srbije u vezi sa postavljenjima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i saopštilo da su tvrdnje sindikata "netačne i tendeciozne". "Vojni sindikat Srbije očigledno ne želi da… »

Linta: Skandalozna odluka splitskog tužilaštva

Akter 08.01.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odluka splitskog županijskog državnog tužilaštva da podigne optužnicu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, "skandalozna" Linta je u saopštenju podsetio da je… »

SNP: Prosperitet Republike Srpske jedan od najvažnijih interesa Srbije

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da je očuvanje Dejtonskog sporazuma i prosperitet Republike Srpske (RS) jedan od najvažnijih nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda. Čestitajući 9. januar, Dan… »

SNS: Pajtić i dalje bez objašnjenja

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Srpska napredna stranka pitala je lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića zašto nije ni danas objasnio, iako je imao više medijskih nastupa, kako je to premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić boravio ovih dana u Dubaiju. "Takođe… »

Protesti Zbog Zso: Opozicija u Prištini najavljuje haos, traži poništavanje sporazuma

Blic 08.01.2016
Pristalice kosovske opozicije sutra će u Prištini, kako su najavili, održati novi protest na kome će ponovo tražiti poništavanje Briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom… »

Grip Preti, Sme Li Se U Porodilišta Narodni front: Posete zasad uobičajene!

Kurir 08.01.2016
BEOGRAD - Postoje naznake da je počela epidemija sezonskog gripa, ali za sada su posete porodilištu uobičajene, izjavila je danas vršiteljka dužnosti direktora Ginekološko-akušerske klinike (GAK) "Narodni front" Snežana Rakić. "Pojavila su se tri… »

Vučić sutra s premijerom Malte

Blic 08.01.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra, 9. januara, sa premijerom Republike Malte Džozefom Muskatom. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, sastanak dvojice premijera biće održan u Vladi Republike Srbije… »

Novine Zakona O Javnom Redu I Miru: Zbog drona pravac zatvor

Kurir 08.01.2016
Predlogom novog Zakona o javnom redu i miru, koji je Vlada uputila u skupštinsku proceduru, uvode se novi prekršaji, kao što je to ugrožavanje sigurnosti korišćenjem uređaja na daljinu, a neki, kao što je skitničenje, brišu iz postojećeg… »