Politika arhiva vesti 08.01.2016

Beograd uz RS, ali protiv referenduma!

Kurir 08.01.2016
Protivljenje predsednika Vlade Srbije referendumu u RS predstavlja za Dodika najveći problem. Beograd - Odlazak Aleksandra Vučića na dan obeležavanja Republike Srpske, danas u Banjaluci, u diplomatskim krugovima tumače u kontekstu protivljenja… »

Bugarski: Beograd kažnjava Pokrajinu

Dnevnik 08.01.2016
Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski prozvao je Republičku Vladu jer smatra da se ona prema Vojvodini odnosi. „maćehinski” i „namerno kažnjava” njene građane. Kao argument za takvu ocenu… »

Stefanović: Jedna novinarka će reći da je praćena

Alo 08.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da stabilnost koju Vlada uspeva da sprovede u Srbiji ne odgovara svima. On je rekao da to ne odgovara ni na unutrašnjem planu, navodeći da postoje informacije da će određeni ljudi… »

TEMA: Lepši pol bije bitku u muškom svetu politike

Dnevnik 08.01.2016
Kako je biti žena u srpskoj politici, pitanje je koje se neretko postavlja političarkama koje imaju značajnije mesto na društvenoj sceni. Srbija do sada nije imala ni predsednicu države, niti premijerku, nasuprot Hrvatskoj, gde su se one oprobale na… »

Praznična prepiska 2016.

Vreme 08.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić za Novosti: "Srbija ulazi u novi vek rada bez čarobnih štapića i rata..." Episkop Atanasije Jevtić za NSPM: "Vučićevo popovanje protiv 'nebeske Srbije' ili privatizacija neba i zemlje..." Premijer Aleksandar Vučić za… »

Đurić: Priština nije ispoštovala sporazum

Dnevnik 08.01.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština nije ispoštovala sporazum o telekomunikacijama i da dok to ne uradi ne treba da očekuje da joj Srbija da ono što hoće. "Priština to nije uradila i dok to ne uradi… »

"Varaju se ako misle da je Srbija lak plen"

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Snažne bezbednosne snage se nalaze na jugu zemlje i neće dozvoliti da dođe do nečega, a svi koji misle da će Srbija biti lak plen, grdno su se prevarili, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Sve naše bezbednosne… »

Vize Sirijcima koji stižu avionom ili brodom

Akter 08.01.2016
Turska je danas uvela vize za Sirijce koji ulaze u zemlju vazdušnim ili vodenim putem, u nastojanju da zaustavi priliv migranata u Evropu. Vizne restrikcije koje danas stupaju na snagu, neće biti primenjene prema sirijskim izbeglicama koji prelaze… »

Protest pred Srpskom ambasadom u Sarajevu zbog dolaska Vučića

RTV 08.01.2016
SARAJEVO - Predstavnici dve nevladine organizacije, Bošnjačkog i Antidejton pokreta, Sejfudin Tokić i Nihad Aličković, predali su danas zahtev ambasadoru Srbije u BiH Stanimiru Vukićeviću da premijer Srbije Aleksandar Vučić u subotu ne ide u… »

Sveća zapalila pokrivač, starac stradao u požaru

B92 08.01.2016
Peć -- Đ.M. (68) iz Peći nastradao je u požaru, koji je izbio u petak u njegovoj porodičnoj kuću u Lenjinovoj ulici, pišu “ Večernje novosti ”. Pretpostavlja se da je uzrok tragedije sveća koja je gorela u sobi. Đ.M, koji je bio… »