Politika arhiva vesti 08.01.2016

ŠIROM ZEMLjE SRBI DAJU PODRŠKU: “Sačuvajmo Republiku Srpsku!”

Pravda 08.01.2016
U ponedeljak, 11. januara u 17.00 časova u Domu Sindikata u Beogradu održaće se skup “Sačuvajmo Republiku Srpsku!”, najavljeno je na konferenciji za novinare u Knez Mihailovoj. Srpski sabor Zavetnici organizovao je u centru Beograda javnu… »

Ministarstvo odbrane: Navodi Vojnog sindikata Srbije netačni i tendenciozni

Telegraf 08.01.2016
Vojni sindikat Srbije očigledno ne želi da se stvari u sistemu odbrane menjaju nabolje i nema za cilj dobrobit svih zaposlenih. Ne kritikuje Vojni sindikat zato što želi da se u Srbiji stvari promene nabolje, da se ide napred, već zato što želi da… »

Stefanović: Nabavka raketa ne vodi pomirenju

Alo 08.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je večeras da namera Hrvatske da nabavi balističke rakete nije dobrosusedski potez i da ne vodi ka pomirenju u regionu. Stefanović je rekao da će Srbija nastaviti da vodi odgovornu… »

Gašić: Šule je licemer!

Alo 08.01.2016
U politici je, izgleda, i te kako kratko pamćenje! Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac isprozivao je aktuelnog ministra vojnog Bratislava Gašića jer je navodno vojnike slao da „konobarišu u novogodišnjoj noći“. Međutim, Šule je, čini… »

PROMENE U SNS: Gašić menja Nikolića

Pravda 08.01.2016
Bratislav Gašić, aktuelni potpredsednik SNS, trebalo bi u februaru da bude izabran za šefa Izvršnog odbora naprednjaka, piše Blic. Izborna skupština SNS biće prilika da se analiziraju rezultati najveće vladajuće stranke, ali i da se oceni kako… »

MSP Srbije osudio ratnohuškačke izjave hrvatskog ministra odbrane

Pravda 08.01.2016
Dosadašnji ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović poručio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji je pozvao zemlje u regionu da se ne naoružavaju, da nema razloga da bude nervozan. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo izjavu kao… »

"Jedna novinarka će kazati da je navodno praćena"

B92 08.01.2016
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da stabilnost koju Vlada uspeva da sprovede u Srbiji ne odgovara svima. On je rekao da to ne odgovara ni na unutrašnjem planu, navodeći da postoje informacije da će… »

Koliko košta jedan krug izbora

B92 08.01.2016
Beograd -- Glasačka mesta u Srbiji i ove godine biće otvorena, možda čak i za republičke izbore. U kampanji se za samo jedan krug obrnu neverovatne dve milijarde dinara. Demokratija košta. U slučaju Srbije - oko dve milijarde dinara - kako su… »

Koji su izazovi pred Srbijom u 2016. godini?

B92 08.01.2016
Beograd -- Premijer Srbije najavio je "tešku i uspešnu" 2016, a među izazovima koji su pred zemljom su i saradnja sa Prištinom, EU, reforme, preduzeća, izbori... Prvi izazov na listi su pregovori sa EU. Poglavlja 35 i 32 otvorena su 14. decembra… »

Stefanović: Srbija je bezbedna

Alo 08.01.2016
Ministаr unutrаšnjih poslovа Srbije Nebojšа Stefаnović, poručio je dаnаs, nаkon nаjnovijih terorističkih pretnji, dа će Srbijа ostаti stаbilnа i bezbednа zemljа zа sve grаđаne, kаo i zа sve one koji u nju dođu. "Vаžno je dа… »