Politika arhiva vesti 08.01.2016

SMENE U JAVNIM PREDUZEĆIMA: Vučić seče direktore!

Pravda 08.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić kreće u seču direktora javnih preduzeća. Imena će se vrlo brzo znati, a neka od njih će biti i iznenađenje, pošto se ti direktori u javnosti razmeću svojim rezultatima. Međutim, za sada je sigurno da će smeniti… »

Opozicioni blok uveren u pad vlade Ise Mustafe

RTS 08.01.2016
Opozicione stranke kosovskih Albanaca najavile su za sutra protest u Prištini, sa jednim zahtevom - ostavkom aktuelne vlade premijera Ise Mustafe. Predstavnici pokreta "Samoopredeljenje", Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, pojačali… »

Cena Struje Se, Za Sada, Neće Menjati! Ministar Antić otkrio do kada NEMA ŠANSE da POSKUPI električna energija

Telegraf 08.01.2016
- Postoji ta opcija i formulacija u svim aranžmanima sa MMF, uz našu obavezu da u narednih nekoliko godina proizvodna cena električne energije dostigne tržišni nivo. Imamo otvorenu mogućnost da tokom 2016. godine izvršimo određene korekcije, ali… »

Đurić: Imamo podršku za formiranje ZSO

Alo 08.01.2016
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da od Prištine očekuje da ispuni obaveze o formiranju Zajednica srpskih opština (ZSO) i da za takav stav Beograd ima podršku međunarodne zajednice. "Uspeli smo da… »

Za formiranje ZSO imamo podršku medjunarodne zajednice

Beta 08.01.2016
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da od Prištine očekuje da ispuni obaveze o formiranju Zajednica srpskih opština (ZSO) i da za takav stav Beograd ima podršku medjunarodne zajednice. "Uspeli smo da… »

Protest "Novinari ne kleče/Predsedniče Vlade, ko je ministar odbrane?" 11. januara

Novi magazin 08.01.2016
Novinari okupljeni u Inicijativi „Novinari ne kleče“ pozvali su danas sve građane Srbije da im se 11. januara pridruže u protestima u cilju odbrane prava građana na informisanje u javnom interesu i otpor seksizmu i rodnoj diskriminaciji u izjavama… »

Prema političaru i tropar

Politika 08.01.2016
Hijerarhija vlasti je vidljiva i po tome šta ko otvara pred TV kamerama – oni u vrhu pregovaračka poglavlja sa EU, puteve i fabrike, oni na lokalu semafore, točilice za gas, butike, toalete na groblju... Simpatizeri sa stranačkim zastavama… »

Skupština kao učionica puna nemirnih đaka

Politika 08.01.2016
Zašto je poslanicima vlasti i opozicije dobacivanje govorniku postalo omiljeni sport. Molim vas nemojte dobacivati, dozvolite poslaniku da govori – rečenica je koju najčešće izgovaraju svi predsedavajući sednicama srpskog parlamenta. Upadice… »

Podgorica: Nikolića vređaju sa bilborda

Večernje novosti 08.01.2016
Kod Sportskog centra „Morača” u Podgorici juče se pojavio bilbord sa uvredljivim porukama na račun predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ispod kojih su potpisane „crnogorske patriote”. U CENTRU Podgorice, kod Sportskog centra "Morača", juče… »

Đurić: Priština nije ispoštovala sporazum o telekomunikacijama »

Studio B 08.01.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština nije ispoštovala sporazum o telekomunikacijama i da dok to ne uradi ne treba da očekuje da joj Srbija da ono što hoće. "Priština to nije uradila i dok to ne uradi… »