Arhiva vesti 25.05.2016

Albanci vode i decu na protest

Vesti online 25.05.2016
Umesto da smire situaciju, opštinske vlasti u Dečanima najavljuju proteste, odlučne da ne poštuju odluku kosovskog Ustavnog suda o imovini manastira Visoki Dečani. Gradonačelinik Rasim Seljmanaj kaže da ne isključuje eskalaciju situacije, a svoje… »

Glas poznatih da bebe čuju

Vesti online 25.05.2016
Na nekoliko sati loši odnosi su stavljeni po strani i humanost je ujedinila Srbiju. Politički protivnici stali su rame uz rame, estradne zvezde zakopale "ratne sekire" i uspeli neverovatnu stvar, da u Teletonu u organizaciji RTS-a i "Blica" sakupe novac… »

Bezvizni režim ili blokiramo sporazum sa EU

Danas 25.05.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan *Prema sporazumu, Turska treba da ispuni 72 zahteva da bi do kraja juna dobila viznu liberalizaciju. Ankara - Turski parlament će blokirati sporazum sa EU o migrantima ako Turska ne dobije viznu liberalizaciju… »

(Video) Ispovest milene Dravić: Bata je i mom Draganu bio uzor

Kurir 25.05.2016
"Dok je Bata igrao u Beogradskom dramskom pozorištu, Dragan je kao klinac sa svojim društvom sa Crvenog krsta išao da ga gleda", rekla je između ostalog Milena Dravić povodom smrti Bate Živojinovića. Prema njenom mišljenju, mnogi filmovi ne bi… »

Ovog šeika je Srbija stavila na crnu listu

Vesti online 25.05.2016
Vlada Srbije je, na osnovu Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, na listu "označenih lica" stavila šeika Najefa Salama Muhamada Ujaima el Hababija iz Saudijske Arabije, koji je Al Kaidin emir istočne zone… »

Popović: Srbiju ni u kom slučaju u NATO

B92 25.05.2016
Moskva -- Lider SNP Nenad Popović rekao je da će ta partija nastaviti da se suprotstavlja članstvu u NATO i da Srbija ni u kom slučaju ne sme da bude član Alijanse. Popović je u intervjuu Interfaksu rekao da je će glavni cilj nove Vlade Srbije, s… »

Brisel traži više kapitalnih projekata i dinarizaciju

EurActiv 25.05.2016
Evropska unija Srbiji preporučuje da poboljša tempo realizacije kapitalnih izdataka, unapredi ulogu dinara u ekonomiji, nastavi da rešava pitanje nenaplativih kredita i podstakne aktivne mere zapošljavanja. Ovo je novinarima preneo šef sektora… »

Rusija suspendovala napade u Siriji

Mondo 25.05.2016
Rusko ministarstvo odbrane suspendovalo je vazdušne napade na ekstremiste u Siriji dok se ne završi odvajanje više naoružanih grupa od Nusra fronta, koji je ogranak Al Kaide. Foto: SANA via AP Ruski centar za osmatranje u Siriji proteklih nekoliko… »

Samo 75 evra 4 polupansiona na Blogomaniji

Nova energija 25.05.2016
Treća regionalna Blogomanija koja se održava u Mariboru u Sloveniji od 8. do 12. juna tekuće godine, bavi se aktuelnostima iz trenutno najperspektivnije sfere Interneta – fashion, beauty & lifestyle industrija. Edukacija, modne revije, žurke… »

Putin odobrio Nojštaderu da igra za Rusiju na EP

Sportski žurnal 25.05.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je saglasnost da fudbaler Šalkea Roman Nojštader, rođen u Ukrajini, igra za reprezentaciju Rusije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Putin je odobrio da se fudbaleru, koji je rođen u Dnjepropetrovsku, izda pasoš… »