Arhiva vesti 25.05.2016

Raspisan konkurs za podršku projektima zaštite životne sredine

Gde investirati 25.05.2016
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije raspisalo je juče konkurs za dodelu novca projektima životne sredine koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva u 2016. godini. Cilj konkursa je unapređenje zaštite… »

VOICE: Nema poternice za Goranom Davidovićem Firerom

N1 Info 25.05.2016
Vođa zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, Goran Davidović Firer, ni danas se nije pojavio na suđenju, zbog čega je ročište odloženo. Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) je objavio ranije danas da za… »

Rusi otkrili: Gas će stizati drugom trasom

B92 25.05.2016
Budimpešta -- Gasprom razmatra mogućnost novih projekata za tranzit gasa u južnoj Evropi, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov. "Gasovod Severni tok 2 nije ruska inicijativa, već inicijativa niza kompanija iz Evropske unije… »

Avganistanski talibani imenovali novog vođu

RTS 25.05.2016
Talibani potvrdili da je njihov bivši lider mula Aktar Mansur poginuo u napadu američke bespilotne letelice prošle nedelje i za novog vođu u Avganistanu imenovali njegovog dosadašnjeg zamenika mulu Haibatulaha Akundžadu. U saopštenju talibani… »

Granična policija dobila novu opremu

RTS 25.05.2016
Načelnik Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova general Milenko Božović i ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot, potpisali su Protokol o primopredaji opreme koja je dodeljena Upravi granične policije u okviru Programa kontrole izvoza… »

Švedski sud potvrdio nalog za hapšenje Asanža

Novi magazin 25.05.2016
Niži švedski sud potvrdio je danas nalog za hapšenje za osnivača Vikiliksa Džulijena Asanža za koji je komitet UN ocenio da je protivan međunarodnom pravu. Osnivač Vikiliksa se već tri godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, pošto je… »

Firenca: Pukla ulica u dužini od 200m, propalo 20 automobila

Dnevnik 25.05.2016
FIRENCA: U Firenci se rano jutros urušila ulica u dužini od 200 metara, a u rupu je propalo više od 20 parkiranih automobila, a vodovodne cevi. su popucale zbog čega su delovi grada otali bez vode.Prema rečima gradonačelnika Darija Nardela… »

Dom zdravlja traži ličnu kartu za odlazak u wc

Radio 021 25.05.2016
U Dom zdravlja Zvezdara u Beogradu već šest meseci u toalet može da se uđe samo s ličnom kartom. Time je narušeno dostojanstvo pacijenata i njihovih pratilaca, utvrdio je juče zaštitnik građana Saša Janković u postupku kontrole pravilnosti i… »

Stanija preživljava dramu: Živim u strahu, danima me proganja muškarac

Kurir 25.05.2016
Stanija Dobrojević živi u strahu otkako se vratila jer je vatreni obožavalac proganja. Stanija Dobrojević živi u strahu otkako se vratila jer je vatreni obožavalac proganja. "Užasno sam preplašena. Pod stresom sam jer me danima proganja i… »

Đoković: Žao mi je što nisam upoznao Batu i Gagu

Press 25.05.2016
Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da mu je žao što nije imao priliku da upozna legendarnog glumca Batu Živojinovića, koji je preminuo pre dva dana i tako ostvari njegovu, ali i svoju želju. Foto:Tanjug "Prva stvar koja mi je pala na… »