Arhiva vesti 12.09.2016

Ko parazitira na leđima Vučića?

Vesti online 12.09.2016
Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da je začuđen "ničim izazvanim" napadom potpredsednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića. Kako Dačić navodi, Jugović je govoreći o predsedničkim izborima grubo napao Socijalističku partiju Srbije… »

Skupština Srbije druga u regionu po transparentnosti

Danas 12.09.2016
U proteklih godinu dana parlamenti u regionu napravili su manji napredak u pogledu unapređenja dostupnosti podataka o svom radu i otvorenosti ka javnosti. Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) je saopštio da se Narodna skupština… »

Vučić i Mančang o investicijama i strateškoj saradnji

RTS 12.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Kine Li Mančanga, sa kojim je razgovarao o strateškoj saradnji i tekućim projektima, a posebno o novim industrijskim zonama i kineskim investicijama. Tokom susreta posebna pažnja bila je… »

Spajaju se svetski giganti, traže lek za dijabetes

B92 12.09.2016
Njujork/Pariz -- Američka kompanija Gugl i francuski farmaceutski gigant Sanofi najavili su osnivanje zajedničkog preduzeća koje će biti fokusirano na lečenje dijabetesa. Kako će izgledati proizvodi novoosnovane kompanije ili kada će izaći na… »

Zajedničke vojne vežbe Kine i Rusije u spornim vodama Južnog kineskog mora

Gde investirati 12.09.2016
Kina i Rusija počeće danas vojne vežbe u Južnom kineskom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Kine, javlja danas AFP, uz opasku da je reč o demonstriranju snage nakon što je međunarodni sud u Hagu pre dva meseca zaključio da Kina nema široka… »

Građani Srbije nemaju novac za hranu, kupuju je čekovima na rate

Nova ekonomija 12.09.2016
Svaka druga veća kupovina u hipermarketima je na odloženo plaćanje, uglavnom do 180, pa čak i 365 dana, pokazuju analize trgovaca. Veliki broj potrošača osnovne namirnice pazari na odloženo plaćanje, pa će račun za robu kupljenu ovih dana… »

Izvestilac UN za interno raseljene u poseti Beogradu

Blic 12.09.2016
Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za ljudska prava interno raseljenih lica Čaloka Bajani boravi u poseti Beogradu gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima. Sa Bajanijem će razgovarati prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova… »

Lukaku "ugasio svetlo" na 'Stadionu svetlosti'

Sportske.net 12.09.2016
Belgijanac upisao het-trik u rasponu od smo 11 minuta i doneo ubedljivu pobedu' Karamelama' na severoistoku Engleske. Na spuštanju zaverse na četvrto kolo Premijer lige Everton je kao gost razbio Sanderlend sa 3:0. Romelu Lukaku je imao svoj šou u… »

Šarčević: Dualnim sistemom obrazovanja svi dobijaju

B92 12.09.2016
Beograd -- Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je za programe dualnog obrazovanja trenutno zainteresovano 15 škola i nekoliko desetina privrednika. On je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao i da je za dualno obrazovanje, učenje i sticanje… »

Napadnut Srbin u Orahovcu

RTS 12.09.2016
U svom vinogradu u Orahovcu, na oko 200 metara od srpskih kuća, napadnut je 72-godišnji Stevan Radić iz tog mesta. Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila napad. Kako je javio radio Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice, incident se… »