Arhiva vesti 12.09.2016

Dačić: One koji parazitiraju tražiti na Vučićevoj listi

Pravda 12.09.2016
Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da je začuđen „ničim izavanim” napadom potpredsednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića, koji je, govoreći o predsedničkim izborima, kako kaže, grubo napao Socijalističku partiju Srbije da… »

Skupština Srbije druga u regionu po transparentnosti

Danas 12.09.2016
U proteklih godinu dana parlamenti u regionu napravili su manji napredak u pogledu unapređenja dostupnosti podataka o svom radu i otvorenosti ka javnosti. Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) je saopštio da se Narodna skupština… »

Vučić prima ambasadora NR Kine

RTV 12.09.2016
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primiće ambasadora Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančanga. Premijer će primiti ambasadora u Vladi Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.… »

Gugl i Sanofi osnivaju preduzeće za lečenje dijabetesa

Novi magazin 12.09.2016
Američka kompanija Gugl i francuski farmaceutski gigant Sanofi najavili su danas osnivanje zajedničkog preduzeća koje će biti fokusirano na lečenje dijabetesa. Kako će izgledati proizvodi novoosnovane kompanije ili kada će izaći na tržište još… »

Velika vojna vežba ruske i kineske vojske

Mondo 12.09.2016
Kina i Rusija počeće danas vojne vežbe u Južnom kineskom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Kine. Reč je o demonstriranju snage posle odluke međunarodnog sud u Hagu da Kina nema široka teritorijalna prava u toj oblasti. Foto: AP Photo/Pavel… »

Građani Srbije nemaju novac za hranu, kupuju je čekovima na rate

Nova ekonomija 12.09.2016
Svaka druga veća kupovina u hipermarketima je na odloženo plaćanje, uglavnom do 180, pa čak i 365 dana, pokazuju analize trgovaca. Veliki broj potrošača osnovne namirnice pazari na odloženo plaćanje, pa će račun za robu kupljenu ovih dana… »

Izvestilac UN za interno raseljene u poseti Beogradu

Blic 12.09.2016
Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za ljudska prava interno raseljenih lica Čaloka Bajani boravi u poseti Beogradu gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima. Sa Bajanijem će razgovarati prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova… »

1, 2, 3 - Everton je drugi!

Mondo 12.09.2016
Samo 11 minuta bilo je potrebno uspavanom golgeteru da stigne do het-trika i poruči da je kriza prošlost. Everton u vrhu tabele, Sanderlend - zna se! Proradio je! I to kako... Dugo uspavani gorostas u napadu Evertona, 23-godišnji Romelu Lukaku odlučno… »

Šarčević: 15 škola i nekoliko desetina privrednika zainteresovano za dualno obrazovanje

Novi magazin 12.09.2016
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je večeras da je za programe dualnog obrazovanja, koje podrazumva učenje i sticanje zanata kroz praksu u kompanijama, trenutno zainteresovano 15 škola i nekoliko desetina privrednika. Šarčević je… »

Branio svoju imovinu: Napadnut 72-godišnji Srbin u Orahovcu

Kurir 12.09.2016
ORAHOVAC - U svom vinogradu u Orahovcu na oko 200 metara od srpskih kuća danas pre podne napadnut je 72-ogodišnji Stevan Radić iz tog mesta. Kako je javio radio Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice, incident se dogodio kada je Radić sa svog imanja… »