Arhiva vesti 28.10.2016

Jedini srpski Amiš dobio državljanstvo i dedovinu

RTV 28.10.2016
NIŠKA BANJA - Jedini Amiš u Srbiji Kristofer Petrović nedavno je dobio srpsko državljanstvo, nakon što se pre gotovo tri godine iz američke savezne države Virdžinije doselio u Nišku Banju, prenose danas lokalni mediji. On još uvek nije naučio… »

Orban ponovo preti Briselu: Ovaj put se ne šali

Vesti online 28.10.2016
Mađarska će tužiti Evropsku komisiju i opirati se uvodenju obavezujućih kvota za prihvat migranata za zemlje članice EU ako Brisel to pitanje ne skine s dnevnog reda, poručio je u petak mađarski premijer Viktor Orban. Orban je rekao da će njegova… »

Izveštaj o napretku Srbije u pregovorima sa EU 9. novembra

Beta 28.10.2016
Evropska komisija će 9. novembra objaviti godišnji izeštaj o napretku Srbije, Crne Gore i Turske u pregovorima o članstvu u EU, kao i o reformama koje zemlje kandidati za članstvo ostvaruju na putu približavanja EU. To su agenciji Beta potvrdili… »

Primena novog pravilnika o PDV-u odložena za 2018. godinu

Blic 27.10.2016
Primena novog Pravilnika o PDV koji je trebalo da stupi na snagu 1. januara 2017. godine odložena je odlukom Ministarstva finansija Srbije za godinu dana kako bi se uklonili nedostaci na koje su ukazali privrednici, saopštila je večeras Privredna… »

‘Bomba’: Grizman na putu za Pariz

Hot sport 28.10.2016
Francuski šampion Pari Sen Žermen ponovo je u napadu na najboljeg fudbalera i strelca Atletiko Madrida Antoana Grizmana i spreman je da za transfer izdvoji 99 miliona evra. Parižani će u januaru aktivirati otkupnu klauzulu za Grizmana iako je nedavno… »

Invalidi rada u Zastavi INPRO štrajkovali glađu, a čelnici grada se gostili na slavskoj trpezi

Nova ekonomija 28.10.2016
U Kragujevcu, već 18. dan dvadesetak invalida rada radnika firme Zastava INPRO - štrajkuje glađu. Štrajk je započelo 28 osoba sa invaliditetom, zbog neisplaćenih zarada imaju još devet zahteva od kojih je ispunjen samo jedan - promenjen je direktor… »

Nikolić: Zamolio sam Makedoniju da ne podrži prijem Kosova u UNESKO

Beta video 28.10.2016
BEOGRAD- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je makedonskog predsednika Djordja Ivanova zamolio da principijelno podrži Srbiju i glasa protiv prijema Kosova u UNESKO. ``Zamolio sam da Makedonija brani naše istorijsko nasledje kao… »

Tači: Evropska unija diskriminiše Kosovo

Blic 28.10.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da EU ima diskriminatorski pristup prema Kosovu, jer se za viznu liberalizaciju od Prištine traži da ratifikuje sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenose danas prištinski mediji. "Od početka dijaloga o… »

Šef iz snova: Svakom zaposlenom stan i kola

B92 28.10.2016
Indijski tajkun, vlasnik kompanije koja se bavi izvozom dijamanata, pokloniće zaposlenima povodom hinduističkog praznika, 1260 automobila i 400 stanova. Velikodušni biznismen, koji se bavi izvozom dijamanata u gradu Surat, najavio je da će kompanija… »

Video: Saudijska Arabija presrela raketu ispaljenu na Meku

Al Jazeera 28.10.2016
Pripadnici pobunjeničkog pokreta Husi iz Jemena lansirali su balističku raketu prema svetom muslimanskom gradu. Pripadnici pobunjeničkog pokreta Husi iz Jemena lansirali su u četvrtak balističku raketu prema Meki, svetom muslimanskom gradu, objavila… »