Arhiva vesti 15.12.2016

DJB podnela krivčnu prijavu: Saši Raduloviću pretili smrću preko Fejsbuku

Kurir 15.12.2016
BEOGRAD - Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je podneta krivična prijava protiv NN lica zbog pretnji smrću na Fejsbuk profilu Saše Radulovića, u komentaru na njegov poziv da prenos sednice Skupštine gledaju preko YouTube kanala pokreta… »

Otpremnine u Železnicama koštaće tri milijarde dinara

Danas 15.12.2016
Očekuje se da će u ovoj godini uz otpremnine iz svih železničkih preduzeća otići oko 3.100 zaposlenih, i da će taj program državu koštati oko tri milijarde dinara, rečeno je Danasu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture… »

Četvrtina građana Srbije čita, trećina nezainteresovana za kulturne sadržaje

EurActiv 15.12.2016
Građani Srbije najčešće u slobodno vreme gledaju televiziju, slušaju muziku i čitaju novine, dok 6,5% odlazi u bioskop, pozorište, galerije, muzeje i na koncerte, pokazalo je istraživanje o kulturnim potrebama i navikama građana Srbije. Oko… »

U: budžetu Užica milijardu dinara od poreza na zarade

Blic 15.12.2016
Prema predlogu Gradskog veća, budžet Užice u narednoj godini iznosiće 2,64 milijarde dinara što je za 70 miliona više nego u 2016. Najveći prihod – milijardu dinara ili 44,05 odsto budžeta – projektovan je na osnovu poreza na zarade. Od poreza… »

Štimac preuzeo krivicu za poraz i odgovorio ''Grobarima'' na uvrede!

Sportske.net 15.12.2016
Centar Bešiktaša i reprezentativac naše zemlje Vladimir Štimac sinoć je bio na udaru brojnih uvreda navijača Partizana tokom utakmice devetog kola FIBA Lige šampiona. Košarkapi Partizana sinoć su ostvarili veliku pobedu u FIBA Ligi šampiona, uz… »

Štajnmajer: Vrlo brzo poglavlje 26

Danas 14.12.2016
Nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer, u razgovoru sa hrvatskim ministrom spoljnih i evropskih poslova Davorom Ivom Štirrom u Berlinu, o otvaranju poglavlja u procesu pridruživanja Srbije EU, rekao je da bi "vrlo brzo" moglo da… »

Junker:Ako Marin Le Pen pobedi u Francuskoj, oblačim crninu

Blic 15.12.2016
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker obećao je da će "nositi crninu" ako na francuskim predsedničkim izborima pobedi Marine Le Pen. "Onda ću nositi crninu!", istakao je u Junker u razgovoru za nemačku televiziju ZDF, odgovarajući na pitanje… »

Tahiri: Nis ilegalno na Kosovu

Večernje novosti 14.12.2016
Ministarka u Vladi tzv. Kosova za dijalog Edita Tahiri saopštila je da je Priština zvanično obavestila Evropsku uniju o pokušajima navodnog ilegalnog delovanja Naftne kompanije Srbije na Kosmetu. Ministarka u Vladi tzv. Kosova za dijalog Edita Tahiri… »

Šok u Nemačkoj: Ubistvo i samoubistvo u lekarskoj ordinaciji

Blic 15.12.2016
Jedan lekar ubio je svog kolegu, a zatim izvršio samoubistvo u lekarskoj ordinaciji u gradu Marburgu. Više građana prijavilo je da je nešto pre jedan sat začulo pucnje u zgradi kod glavne železničke stanice. Prema rečima tužioca Olivera Rusta… »

Zvanično pokrenut Galileo – “evropski GPS”

Gde investirati 15.12.2016
Na ceremoniji u Briselu danas su zvanično pokrenute usluge evropskog sistema satelitskog navodjenja Galileo, koji predstavlja konkurenciju i dopunu američkom dži-pi-esu (GPS) i omogućiće preciznije pozicioniranje i datiranje, kao i brže slanje… »