Arhiva vesti 24.12.2016

Pojačane mere bezbednosti u Evropi za Božić

RTV 24.12.2016
PARIZ - Širom Evrope tokom božićnih i novogodišnjih praznika pojačane su mere bezbednosti zbog potencijalnih terorističkih pretnji, a naročito nakon ovonedeljnog napada u Berlinu. U Francuskoj će 91.000 policajaca, žandarma i vojnika biti… »

Rusija kritikovala američke sankcije protiv Sirije i Rusije

Blic 24.12.2016
Rusko Ministarstvo inostranih poslova kritikovalo je danas nove američke sankcije protiv Sirije i Rusije, optužujući Vašington da je "potpuno izgubio osećaj za realnost". "Proširivanje američkih sankcija protiv Rusije u trenutku krvavih napada u… »

Kina izvela prve vežbe sa nosačem aviona

Politika 24.12.2016
PEKING – Kineska vojska je saopštila da je u Žutom moru izvela prve vežbe grupe brodova na čelu sa nosačem aviona „Liaoning” u okviru kojih je obavljena serija poletanja borbenih aviona, akcije spasavanja i vežbe borbe u vazduhu, u trenutku… »

Inicijativa za proveru ustavnosti kolektivnog ugovora za EPS

Beta 24.12.2016
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" podneli su Ustavnom sudu inicijativu za kontrolu ustavnosti Posebnog kolektivnog ugovora (PKU) za Elektroprivredu Srbije (EPS) zbog kako se navodi, "otvorene diskriminacije zaposlenih i grubog kršenja prava po osnovu… »

Ivanić: Neće i ne može biti revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije

Blic 24.12.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić odbacio je bilo kakvu mogućnost revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije. - Nema nikakve šanse da se taj proces ponovo pokrene i ova priča se može smatrati završenom… »

Počinje Hanuka, praznik slobode i svetlosti

RTV 24.12.2016
BEOGRAD - Jevreji od danas posle zalaska Sunca počinju osmodnevnu proslavu Hanuke, praznika slobode i svetlosti. Hanuka se slavi u znak sećanja na trogodišnji oslobodilački rat i oslobođenje Jerusalima 165. godine pre nove ere, kada je "ponovo… »

Američki helikopteri za Hrvatsku, migivi za Srbiju: Kolinda Grabar Kitarović tvrdi da se ne radi o trci u naoružanju

Blic 24.12.2016
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da se Hrvatska ne trka u naoružanju sa Srbijom, ali da će nabaviti novu borbenu eskadrilu i američke helikoptere "Black hawk". Nabavka "migova" za Srbiju legitimna je potreba da osigura svoje… »

Zbog ljubavi kolima uleteo u aerodromski terminal

Radio 021 24.12.2016
Rus koji je automobilom uleteo u aerodromski terminal i stigao do mesta polaska putnika u avion, izjavio je da je to uradio zbog ljubavi. Uprava kazahstanskog aerodroma saopštila je da je muškarac pod dejstvom alkohola pre dva dana uleteo automobilom… »

Oni su budućnost pirotske košarke, sve selekcije KK Pirota na jednom mestu (foto)

Pirotske vesti 24.12.2016
159SHARES Podeli Tvituj Danas su se u hali “Kej”, povodom završetka veoma uspešne sezone, okupile sve selekcije KK Pirota, čak deset selekcija od najmlađih do prvog tima i uprave, kako bi se na ovakav svečan način sumirala ovogodišnja sezona… »

Andrić za sva vremena

B92 24.12.2016
Zadužbina sa imenom književnog velikana obeležila 40 godina rada. Za jubilarnu godinu, SANU priprema i međunarodni skup o nobelovcu, pišu " Večernje novosti". Na pragu predstojeće, godine u kojoj će biti obeleženo 125 godina od rođenja našeg… »