Izvor: RTV arhiva vesti 25.01.2017

Izraelci grade na mestu bivšeg saveznog MUP-a

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Poslovno-stambeni objekat "Skyline Belgrade" biće izgrađen u centru grada na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a, a gradnja bi, kako se očekuje, trebalo da počne u avgustu ili septembru. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, vrednost… »

Nikolić: Evropu treba da brinu Tačijeve zapaljive izjave

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbacio je navode kosovskog predsednika Hašima Tačija da Srbija želi da pripoji severni deo Kosova i rekao da Evropu treba da brinu Tačijeve zapaljive izjave, ali da EU to lako može da reši. "Apsolutno… »

Posao za još 500 profesionalnih vojnika

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević, nakon konsultacija sa predsednikom Vlade, pokrenuo je proceduru za prijem još 500 profesionalnih vojnika, saopštilo je resorno ministarstvo. Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih… »

Oružani napad na hotel u Mogadišu

RTV 25.01.2017
MOGADIŠ - Somalijska ekstremistička grupa "Al Šabab" odgovorna je za današnji napad u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, javlja radio blizak grupi, Andalus, prenosi Rojters. "Dobro naoružani borci napali su hotel i sada se bore unutar hotela", dalje… »

Svi osim Dikića se nagodili sa Tužilaštvom CG?

RTV 25.01.2017
PODGORICA - Grupa srpskih državljana, koja je uhapšena 16. oktobra prošle godine zbog sumnje da je pripremala terorističke napade u izbornoj noći u Crnoj Gori, potpisala je sa Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, piše danas Pobjeda. Većina… »

Bord odlučio: Srbija članica Eurotransplanta

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Bord Eurotransplanta odlučio je večeras da primi Srbiju u tu organizaciju, što znači da pacijenti koji čekaju transplantaciju mogu brže dobiti organ, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja. Ugovor o članstvu biće potpisan na… »

Matijević i Kostić odustali od PKB-a

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Vlasnik Industrije mesa Matijević, Petar Matijević potvrdio je danas da su on i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele. On je Tanjugu kazao da je razlog odustajanja od… »

Prosvetari: Vlada ne ispunjava obaveze

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Svetosavski protest Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) održan je danas u podne u Beogradu, a članovi tog sindikata zatražili su ispunjenje odredbi Sporazuma o rešavanju spornih pitanja u prosveti iz 2015. godine posebno… »

Italija: U hotelu do sada pronađena 23 tela

RTV 25.01.2017
RIM - Spasilačke ekipe su do sada izvukle tela 23 iz ruševina hotela Rigopjano koga je zatrpala lavina pre nedelju dana, javio je AP. Predstavnici spasilačkih ekipa su izjavili da se nastavlja potraga za još šestoro nestalih u ruševinama hotela… »

Ružić: SNS treba da uzvrati poštovanje

RTV 25.01.2017
LESKOVAC - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branislav Ružić ocenio je danas da je došlo vreme da Srpska napredna stranka (SNS) uzvrati poštovanje koje joj socijalisti godinama ukazuju. Ružić je u Leskovcu održao sastanak sa… »