Izvor: RTV arhiva vesti 25.01.2017

Zmajeva nagrada Draganu Hamoviću

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Zmajeva nagrada Matice srpske za najbolju zbirku poezije za 2016. godine, kako je danas odlučeno nakon poslednjeg zasedanja petočlanog žirija, pripašće pesniku Draganu Hamoviću, za knjigu "Meko jezgro", u izdanju "Srpske književne… »

"Gipsy Kings" posle 10 godina u Srbiji

RTV 25.01.2017
Beograd - Grupa "Gipsy Kings" vraća se nakon 10 godina u Beograd gde će nastupiti 31. marta u Hali sportova, najavio je danas organizator. Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je "Gipsy Kings" svetskim… »

Povećan nivo buke u Zrenjaninu

RTV 25.01.2017
ZRENJANIN - Nivo buke u Zrenjaninu u 2016. godini povećan je tokom dnevnih i večernjih intervala merenja sprovedenih na šest mernih mesta u gradu, navedeno je u godišnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u tom gradu. Prema rezultatima merenja, nivo… »

Premijera filma "La La Land"

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Mjuzikl "La La Land", koji je odneo sedam "Zlatnih globusa", biće danas premijerno prikazan srpskoj publici u bioskopu "Sinepleks" (Ušće) i time najaviti 45. Fest. Film "La La Land" oduševio je tokom prethodne godine festivalsku i bioskopsku… »

Premijerno prikazan film "Zona Zamfirova drugi deo"

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Film "Zona Zamfirova drugi deo" u režiji Juga Radivojevića premijerno je prikazan sinoć u punoj sali Sava Centra. Publika, u kojoj su bili ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gromoglasnim aplauzom… »

Završili policijsku obuku, promovisani u policajce

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Dvesta trideset šest polaznika 13. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od čega su trećina devojke, promovisano je danas u policajce pripravnike. "Stalno usavršavamo sistem obuke policajaca, jer hoćemo da imamo… »

Srbi u CG: Ugrožena ćirilica

RTV 25.01.2017
PODGORICA - Srbi u Crnoj Gori upozorili ombudsmana i državne institucije na nedopustiv diskriminatorski čin prema upotrebi ćiriličnog pisma u toj državi, koja je ravnopravna sa latiničnim, a gotovo je u potpunosti izopštena iz državnog i… »

Turski folker: Ja sam otac Adel

RTV 25.01.2017
ANKARA - Turski folk pevač iz Bodruma Mehmet Asar (52) tvrdi da je otac britanske pop zvezde Adel, prenosi makedonska agenciaj MIA. Asar je javnosti saopštio da je imao kratku romansu s Adelinom majkom Peni Adkins, kada je ova bila na odmoru u njegovom… »

Netanjahu zaboravio ulogu Hrvatske u Holokaustu

RTV 25.01.2017
JERUSALIM - Predsedavajući Centra Simon Vizental Efraim Zurof kritikovao je Izrael što se "odrekao svoje dužnosti" prema preživelima u Holokaustu jer izraelski premijer Benjamin Netanjahu nije pomenuo odnos Hrvatske prema genocidu u saopštenju posle… »

Rođendanski koncert i bazar za prihvatilište

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - U Novosadskom pozorištu 27. januara u 19 časova održaće se rođendanski koncert i bazar za prihvatilište. Dajući uvek samo dobijaš. Ovom rečenicom vodili su se glumci Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz kada su svoj 44. rođendan… »