Izvor: RTV arhiva vesti 25.01.2017

Probija se led uzvodno od Beograda

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Dva mađarska ledolomca danas pokušavaju da prođu kroz ledenu barijeru uzvodno od Beograda, pošto se na delu Dunava od Slankamena do Pupinovog mosta formirao ledostaj. Na tom delu Dunava angažovani su ledolomci "Sečenji" i "Jegtoro VII"… »

"Antifašistu" Mesića "kaleme" na Tompsona

RTV 25.01.2017
ZAGREB - Nekadašnji predsednik Hrvatske Stjepan Mesić našao se na udaru društvenih mreža, nakon što je objavljena njegova izjave iz 1992. u kojoj on poriče da je Jasenovac bio logor smrti i tvrdi da je to bio "radni logor" u kojem su se mnogi… »

Švendimen: Ne tražimo Haradinaja

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Specijalni tužilac za Kosovo Dejvid Švendimen izjavio je da nije izdao, niti je tražio nalog za hapšenje ili ekstradiciju Ramuša Haradinaja. Haradinaja su uhapsile francuske vlasti na osnovu poternice Srbije, koju je ona samostalno izdala… »

EU finansira čišćenje reka i korita

RTV 25.01.2017
OBRENOVAC - Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport obišao je danas Obrenovac gde je počelo čišćenje drenažnih kanala za prevenciju poplava koje finansira EU, najavljujući iste radove i u Valjevu, Paraćinu i Svilajncu ukupne vrednosti od 11… »

Antić: Nijedan građanin neće biti oštećen

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Nijedan građanin neće biti oštećen zbog grešaka u računima za struju, izjavio je danas ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić. Antić je za televiziju Pink rekao da je bilo određenih propusta prilikom izdavanja decembarskih… »

Bundesver sprema odbranu od napada hemijskim sredstvima

RTV 25.01.2017
BERLIN - Islamisti bi mogli da izvedu terorističke napade hemijskim sredstvima na postrojenja pijaće vode u Nemačkoj zbog čega su nemačke vojne i bezbednosne snage u pripravnosti, upozorava nemačka vlada. U izveštaju vlade u Berlinu pod nazivom… »

U toku veštačenje automobila Velimira Ilića

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je lider Nove Srbije Velimir Ilić izneo niz neistina u vezi sa navodnim pokušajem atentata na njega i istakla da je u toku veštačenje njegovog… »

U Srbiji godišnje od raka umre 20.000 ljudi

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - U Srbiji se svake godine dijagnostikuje oko 36.000 novih slučajeva malignih bolesti, a godišnje od raka u umre više od 20.000 ljudi, upozorilo je danas Udruženje pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre. Posle bolesti srca i krvnih… »

Bajatović: Politička volja dovela u red "Srbijagas"

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Uprkos većoj potrošnji, Srbija će do kraja zimske sezone imati dovoljnu količinu gasa, izjavio je danas generalni direktor JP "Srbijagas" Dušan Bajatović i dodao da je promenom političke volje to preduzeće dovedeno u red kada je o… »

Kodeks novinara prekršen 5,5 hiljada puta

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Savet za štampu saopštio je danas da je osam dnevnih novina za deset meseci prošle godine prekršilo etička pravila profesije u 5.477 tekstova, što je skoro dvostruko više nego u istom periodu 2015. godine. Na konferenciji za novinare je… »