Izvor: RTV arhiva vesti 25.01.2017

Novi zakon o apotekarskoj delatnosti

RTV 25.01.2017
SUBOTICA - Apotekarska delatnost biće od ove godine zakonski regulisana. U toku je javna rasprava o nacrtu zakona, koji donosi mnogo novina, a sve, kako kažu nadležni, u cilju da se ta oblast uredi i da se građanima obezbedi kvalitetnija usluga. Kakva… »

Kompletirana lista kandidata za tužioce

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Lista kandidata za izbor 35 šefova javnih tužilaštava u Srbiji među kojima su i kandidati za tužioca za ratne zločine danas je kompletirana. Naime, Državno veće tužilaca, danas je poslalo Vladi Srbije kandidate za preostala četiri… »

Vasin i nekoliko desetina građana odali počast generalu Trifunoviću

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin i nekoliko desetina građana upalili su večeras sveće na centralnom novosadskom Trgu slobode u znak sećanja na nedavno preminulog generala Vladu Trifunovića. "Odali smo… »

NS: Sahranjivanje jeftinije u prigradskim naseljima

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Novosađani se poslednjih godina sve više interesuju za cene sahrana u obližnjim mestima zbog skupih pogrebnih usluga u samom gradu. Iako to na prvi pogled može delovati neverovatno, s obzirom na razlike u ceni sahrane u gradu I prigradskim… »

Partizan izgubio od Sasarija, takmičenje završio na trećem mestu

RTV 25.01.2017
RIM - Košarkaši Partizana završili su prvu fazu takmičenja u Ligi šampiona na trećem mestu u Grupi E, pošto su večeras u gostima izgubili od italijanskog Sasarija 99:85 (19:22, 32:20, 21:21, 27:22), u 14. kolu takmičenja. Partizan je igrao bez… »

Nedimović: Nema opasnosti, pitanje šta bi bilo da Mađari nisu pomogli

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da trenutna kriza sa ledom na Dunavu u Srbiju nije ostavila velike posledice zahvaljujući pomoći koju nam je pružila Mađarska šaljući četiri ledolomca u pomoć. "Ali šta bi se desilo da… »

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Bođanima i Vajskoj

RTV 25.01.2017
BOĐANI, VAJSKA - Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak 26. januara organizuje dve akcije dobrovoljnog davanja krvi - u Bođanima i Vajskoj. Ekipe zavoda dežuraće u prostorijama Lovačkoj doma u Bođanima od 8 do 10 časova, i u Osnovnoj… »

Gradnja KCV počinje u aprilu

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Premijer Aleksandar Vučić najavio je velika ulaganja u zdravstveni sistem na sednici Vlade Srbije. Jedno od njih je i početak radova na gradnji Kliničkog centra Vojvodine u aprilu. Sredstva u iznosu od 35 miliona evra obezbeđena su iz… »

NS: Prelazak na naplatu grejanja po utrošku

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Sistem naplate grejanja po potrošnji, primenjuje se u oko deset novih zgrada i u javnim ustanovama u gradu, a za stanare u oko 20 odsto objekata sa lošom izolacijom, potpuni prelaz na takav obračun bio bi veliki udar na budžet, kažu… »

Za novu ličnu kartu 17.700 dinara

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Rok za zamenu takozvanih papirnih ličnih karata, plastičnim, biometrijskim ističe krajem ovog meseca. To se odnosi i sve starije sugrađane koji poseduju trajne lične karte, a sugrađanka Milica Dimitrijević će za to morati da izvoji… »