Izvor: RTV arhiva vesti 25.01.2017

BP: Izložba slika u čast Franca Ajzenhuta

RTV 25.01.2017
BAČKA PALANKA - Izložba slika povodom obeležavanja 160. godina od rođenja jednog od bačkopalanačkih velikana Franca Ajzenhuta, otvorena je u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka. Njegovo najpoznatije delo ''Bitka kod Sente'', više od jednog… »

Šorom: Zmaj Jovina gimnazija

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - U našoj redovnoj rubrici „Šorom" predstavljamo vam zgradu obrazovne institucije, jedne od najvažnijih za naš narod i sa najdužom istorijom. Ova građevina predstavlja dom obrazovne institucije Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj". U… »

EP u biatlonu: Srbija na začelju

RTV 25.01.2017
DUŠNIKI ZDROJ - Reprezentativac Srbije u biatlonu Dejan Krsmanović zauzeo je danas 82. mesto u individualnoj trci na 20 kilometara na Evropskom prvenstvu u poljskom Dušniki Zdroju.On je stazu prešao za 59 minuta, pet sekundi i jednu desetinku, a na… »

Prvih 10 tenisera i teniserki igraju u I. Velsu

RTV 25.01.2017
INDIJAN VELS - Prvih 10 tenisera i teniserki sa ATP i WTA liste učestvovaće, između ostalih, na Mastersu u Indijan Velsu, saopštili su danas organizatori. Učešće su potvrdili prvi igrači sveta Britanac Endi Mari i Andželik Kerber iz Nemačke, kao… »

PA: Proglašeni najbolji sportisti

RTV 25.01.2017
PANČEVO - Za najbolje sportiste grada Pančeva proglašeni su Anja Crevar i Čaba Silađi. Plivačica kluba Dinamo Anja Crevar,najmlađa predstavnica Srbije na olimpijadi u Riju drugu godinu za redom dobija od grada ovo priznanje. Za nju je 2016 ta bila… »

"Rekonstrukcija" u Srpskom narodnom pozorištu

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Predstava Rekonstrukcija koja je nastala u saradnji SNP-a i Udruženja građana "Umivanje", rađena u režiji Momčila Miljkovića i Geje Gojak a po tekstu Staše Bajac, igraće u Srpskom narodnom pozorištu, u četvrtak, 26. januara, na… »

ZR: Obnova hale Medison

RTV 25.01.2017
ZRENJANIN - U Zrenjaninu je završena prva faza radova na rekonstrukciji sportske hale "Medison", a za oko nedelju dana ekipe će ovde moći ponovo da treniraju. Projekat je realizovan je kroz IPA program prekogranične saradnje Srbije i Rumunije. Nosilac… »

Predstavljanje video umetnosti Rimasa Sakalauskasa

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - U Američkom kutku u Novom Sadu, u okviru ciklusa "Svet digitalne umetnosti", u četvrtak 26. januara, sa početkom u 13 časova, biće predstavljeni radovi umetnika iz Litvanije Rimasa Sakalauskasa. Rimas Sakalauskas je multimedijalni umetnik… »

SM: Austrijski poljoprivrednici u gostima

RTV 25.01.2017
SREMSKA MITROVICA - Poljoprivrednike iz Sremske Mitrovice danas su posetili poljoprivrednici iz Austrije. Cilj posete je razmena iskustava u poljoprivrednoj proizvodnji kao i dogovori oko buduće saradnje. Sastanku u Gradskoj kući su prisustvovali i… »

Zbog leda dnevni gubici oko 50 hiljada evra

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Obustava rečnog saobraćaja zbog ledenog talasa srpskoj ekonomiji nanosi veliku štetu. Procene su da se na dnevnom nivou izgubi oko 50 hiljada evra. Led koji je okovao Dunav mogao bi skupo da košta izvoznike žita i uvoznike nafte. Oko 390… »