Izvor: RTV arhiva vesti 25.01.2017

Deklaracija prijateljstva Kikinde i Narvika

RTV 25.01.2017
KIKINDA - Pomoć norveških građana tokom drugog svetskog rata, koji su spasavali Kikinđane odvedene u nacističke logore na severu Norveške, važni su istorijski trenuci koj nesmeju biti zaboravljeni. Kultura sećanja, prijateljstvo dvaju naroda… »

Uskoro bez dodatnih dažbina na fakultetima

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Uskoro će biti ukinuti dodatni troškovi studenata na novosadskom univerzitetu, najavio je danas rektor UNS Dušan Nikolić. Nikolić je za O radio RTV-a rekao da je u planu da tokom ove godine iz pokrajinskog budžeta bude obezbeđen novac… »

Usporen teretni saobraćaj na granici

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Na izlazima iz Srbije, na više graničnih prelaza, poput Batrovaca, Horgoša i Đerdapa 1, teretni saobraćaj se usporeno odvija, kao što je to bio slučaj i prethodnih dana, a uzrok je usporen rad pograničnih organa susednih država… »

Popović: Sačekati saradnju Trampa i Putina

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine pregovore sa Prištinom sve dok ne bude uspostavljena saradnja između nove američke administracije Donalda Trampa i administracije predsednika Rusije… »

Jovanović: Nastavak razgovora ohrabrenje

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Predsednik LDP Čedomir Jovanovića ocenio je danas da nastavak razgovora predstavnika Beograda i Prištine u Briselu i spuštanje tenzija posle meseci narušenih odnosa, predstavlja ohrabrenje i unosi preko potrebnu stabilnost. "Mir koji se… »

Skuplji taksi u Zrenjaninu

RTV 25.01.2017
ZRENJANIN - Članovi Gradskog veća Zrenjanina usvojili su danas zahtev većeg broja taksi udruženja u tom gradu da se cena taksi prevoza poveća, pa će sada start umesto 20, korisnike usluga koštati 40 dinara. "Sagledavajući tržišne uslove i… »

EU zabrinuta zbog migranata i populista

RTV 25.01.2017
VALETA - Evropska unija mora da radi na značajnom smanjenju priliva izbeglica u Italiju iz Libije narednih nekoliko meseci ili će populisti na predstojećim izborima u nekoliko evropskih zemalja uspešno iskoristiti migrantsku krizu, upozorili su lideri… »

Irski grad umoran od pogrešnih noćnih poziva

RTV 25.01.2017
VESTPORT - Stanovnici irskog grada Vestporta provode neprospavane noći zbog neprestanih pogrešnih noćnih poziva svojih sunarodnika upućenih britanskoj porno telefonskoj liniji koja ima isti početni broj kao pozivni broj njihovog grada. Političari i… »

Mirović: Nema opasnosti od leda

RTV 25.01.2017
NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da će, kada ledolomci završe posao na deonici od Banovaca do Beograda, moći da se kaže da na prostoru Republike Srbije nema opasnosti od leda na rekama. Mirović je nakon sastanka… »

Film Zoolander 2 na vrhu nominacija za Zlatnu malinu

RTV 25.01.2017
BEOGRAD - Komedija "Zoolander 2" sa Benom Stilerom i blokbaster "Betmen protiv Supermena" sa Benom Aflekom osvojili su najviše nominacija za "Zlatnu malinu", "nagradu" koja se dodeljuje najgorim filmskim ostvarenjima u prošloj godini. "Prošle godina je… »