Izvor: Danas arhiva vesti 26.01.2017

Moguće sankcije MOK-a

Danas 26.01.2017
Kašnjenje u izborima je i kršenje olimpijske Povelje, ali ne iste težine kao uticaj politike. Iz Olimpijskog komiteta Srbije kažu da postoji realna opasnost da Međunarodni olimpijski komitet reaguje zbog kašnjenja u izboru prvog čoveka OKS-a koji… »

Nigde se javno ne govori da su deca građani drugog reda

Danas 26.01.2017
Umesto dečije pameti na ovome svetu uglavnom vlada glupost odraslih. * Stručnjaci za jezik su vrlo ozbiljni odrasli koje naprosto ne razumem niti imam preveliku želju da shvatim način na koji kroje jezičnu politiku. Verujem u ravnopravnost dece i… »

Advokatske (mračne) komore

Danas 26.01.2017
Na drugi pogled je već i laicima jasno da Komora Vukčeviću zamera što se uopšte drznuo da bude tužilac za ratne zločine i što je "uglavnom podizao optužnice protiv Srba" Privuče mi pre neki dan pažnju novinska vest da je takozvana Advokatska… »

KK Crvena zvezda: Apel za pristojnost

Danas 26.01.2017
Košarkaški klub Crvena zvezda mts apelovao je danas na navijače da, bez obzira na to kako bude tekla utakmica sa Panatinaikosom, bodre svoj tim i ne ubacuju nikakve predmete u teren. U saopštenju se ukazuje da su takvi ispadi naneli štetu klubu koji… »

Dug na rate

Danas 26.01.2017
Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas odluku o načinu izmirenje duga za naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta koja omogućava otplata duga bez kamate u mesečnim ratama. Odluka predviđa da dug može da se otplati u 12 jednakih… »

Bregzit: Tri dana rok za zakon

Danas 26.01.2017
Britanska vlada je danas predložila zakon kojim će biti pokrenut izlaz iz Evropske unije, s tim da su članovi parlamenta dobili rok od samo tri dana da se o njemu izjasne. Državni sekretar za izlasak iz EU Dejvid Dejvis je rekao poslanicima da ne… »

Stranka Dosta je bilo za pristojnu Srbiju

Danas 26.01.2017
Dosta je bilo je jedina politička organizacija koja zabranjuje partijsko zapošljavanje, koja je u svom Statutu definisala političke funkcije i odvojila ih od javnog sektora u kome mora da važi isključivo princip šta znaš, a ne koga znaš… »

Protiv Dalibora Arbutine četiri tužbe za mobing

Danas 26.01.2017
Zlostavljanje spremačice Gordane Sušić počinje od trenutka kada je "videla nešto što nije trebalo da vidi" Tužbe za mobing, krivične prijave i razlozi zbog kojih je došlo do njih u JP "Nuklearni objekti Srbije" samo su potvrda da Tesna koža i 35… »

Od diskriminacije do odbacivanja najbližih

Danas 26.01.2017
Kao mala, nisam znala da sam drugačija, mislila sam da je igranje lutkicama i sa devojčicama uobičajena stvar. Svest o mom rodnom identitetu javila se tokom puberteta ili nešto pre njega, i zbog toga sam bila povučena i stidljiva, a kasnije se to… »

Novosadski odbor DS podržao Jankovića

Danas 26.01.2017
Novosadski odbor Demokratske stranke pozdravio je odluku stranačkog rukovostva da podrži Sašu Jankovića na predstojećim izborima za predsednika Srbije, saopštila je danas DS Novi Sad. Članovi Gradskog odbora na sednici su bili jednodušni u oceni… »