Izvor: Danas arhiva vesti 26.01.2017

Amnestija ili amnezija

Danas 26.01.2017
Mislite šta hoćete, da sam dokon ili infantilan, ali imam neodoljivu potrebu da javnost upozorim na semantički suprotno značenje dve leksički slične reči: amnestije i amnezije! Amnestija, kaže Vujaklija, znači predavanje zaboravu neke krivice i… »

Bots and Bits – Izložba minijaturnih skulptura

Danas 26.01.2017
U Velikoj galeriji Kulturnog centra Grad biće postavljena nesvakidašnja izložba pod nazivom Bots and Bits, autora koji se predstavlja pod pseudonimom Ko Ra. Otvaranje izložbe je zakazano za 30. januar u 20 časova. Iza pseudonima Ko Ra krije se… »

Japan (4): Simbol nade i straha

Danas 26.01.2017
U gradu Himeđi je čuveni Beli dvorac, sagradio ga je zet najčuvenijeg šoguna Takugave. Stvarno, izuzetno atraktivno. Ali, bili smo zaprepašćeni nečim drugim. Na više raskrsnica, negde oko 14 sati, stajao je uniformisani čovek sa palicom od oko… »

Hapšenja zbog terorizma

Danas 26.01.2017
Austrijska policija je danas uhapsila osam osoba u akciji povezanoj, prema svemu sudeći, sa muslimanskim sveštenikom Mirsadom Oremovićem, poznatijim kao Abu Tejma, rođenim u Srbiji, koji je lane osuđen u Gracu na 20 godina zatvora zbog regrutovanja… »

Trend izolacije

Danas 26.01.2017
Ko kaže da političari ne drže obećanja? Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp prekjuče je izdao nalog da SAD napusti pregovore o Transpacifičkom sporazumu (TPP), čedu Baraka Obame koje se sedam godina pripremalo između 12 zemalja da ugleda… »

There is no place to go

Danas 26.01.2017
Bitna karakteristika sitkoma je ideja pomirenja u različitosti. Situacije u uobičajenoj ili surogat porodici se rešavaju i život se nastavlja (u slozi koja se remeti pa nanovo uspostavlja u svakoj epizodi). Iznenađujuće je što nam realnost često… »

Vlada krije lokacije zbog otpora stanovnika

Danas 26.01.2017
Vlada Srbije namerava da izgradi još prihvatnih centara za migrante u Srbiji, kao i da proširi kapacitete nekoliko postojećih, uključujući i kasarnu u Obrenovcu, nezvanično saznaje Danas. Iako nadležni tvrde da u Srbiji ima dovoljno smeštajnih… »

Slobodan Vuksanović: Rušio bih u Savamali i danji i noću

Danas 26.01.2017
Vučić je najbolji premijer kojeg smo ikad imali. To je neviđena energija. Poznajem Aleksandra Vučića mimo politike od mladalačkih dana. Imamo vrlo tesnu i blisku prijateljsku vezu. Obojica smo pripadali malom porodičnom krugu ljudi s kojima sam bio… »

Stefanović: Junače se sve do ulaska kod Mogerinijeve

Danas 26.01.2017
DŽihić: Neće biti pomaka u skorije vreme. Obe strane su imale priliku da izliju svoje frustracije jedni na druge i da dobiju packe od EU kojoj je sve više bitna samo forma, a ne primena sporazuma. Naravno, sporazumeli su se da pričaju i dalje, bez… »

Uređivanje građevinskog zemljišta komunalna delatnost

Danas 26.01.2017
Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas odluke kojima se uređivanje građevinskog zemljišta određuje kao nova komunalna delatnost i uvode dva nova gradska sekretarijata. Odlukom o izmeni odluke o komunalnim delatnostima se precizira da se kao… »