Izvor: Danas arhiva vesti 26.01.2017

Tvrdi Bregzit i meki populizam Tereze Mej

Danas 26.01.2017
- Početak 2017. godine "začinjen" je političkim rizicima. Ali od svih političkih događaja koji će obeležiti prvi kvartal, a reč je, pre svega, o predsedničkim izborima u Nemačkoj zakazanim za 12. februar i parlamentarnim izborima u Holandiji… »

Jeremić: Strah i apatiju zameniti novom energijom

Danas 26.01.2017
Ova vlast neće izdržati poraz na predsedničkim izborima. Toga su svesni i zbog toga raste nervoza u njihovim redovima, izjavio je večeras u Paraćinu predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić. „Smatram da je… »

Ko će sve nastupiti na Sziget festivalu?

Danas 26.01.2017
Sziget festivalu ovoga puta pridružuju se Kasabian, Interpol, Billy Talent, The Kills i mnogi drugi! Evo ko će sve nastupiti na „Ostrvu slobode“ od 9. do 16. avgusta ove godine. Sziget je mesto gde posetioci mogu da uživaju u više od 50… »

Isporuka najavljena za kraj januara

Danas 26.01.2017
U užičkoj bolnici nema „cisplatina“, leka koji se koristi za lečenje onkoloških bolesnika tokom hemioterapije. U toj ustanovi navode da ih je dobavljač obavestio da će lek isporučiti do kraja januara. Na odeljenju onkologije, kome je sedmično… »

Hakeri napali švedsku vojsku

Danas 25.01.2017
Švedske oružane snage napali su hakeri i srušili sistem korišćen u vojnim vežbama, objavio je dnevni list Dagens Niheter u sredu. Napad, koji je pogodio sistem Caxcis IT, potvrdio je za švedski list poreparol oružanih snaga Filip Simon. Sistem je… »

Ekipi Jamajke oduzeta zlatna medalja s Olimpijskih igara

Danas 25.01.2017
Jusein Bolt ostaće bez jednesvojih devet zlatnih medalja s Olimpijskih igara. Razlog za ovu odluku je novi doping nalaz koji je pokazao da je Boltov kolega iz reprezentacije Nesta Karter 2008. u Pekingu bio pozitivan na doping. Zbog toga će se Jamajki… »

Ne žele novog direktora

Danas 25.01.2017
Zaposleni u Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu ne odustaju od borbe da Dragan Vasiljević, kojeg su predstavnici Vlade Srbije u Upravnom odboru te ustanove nedavno pokušali da smene sa direktorske funkcije, i dalje ostane rukovodilac Instituta… »

Otvorena izložba Energetske strukture u Smederevu

Danas 25.01.2017
U Gradskoj galeriji savremene umetnosti Smederevo u večeras je otvorena izložba Energetske strukture, autora Aleksandra Lazara i Milana Bulatovića i trajaće do 13. februara. Umetnici, doktoranti umetničkih studija grafike na Fakultetu likovnih… »

Srpsko-hrvatsko / hrvatsko-srpsko jezičko bogatstvo

Danas 25.01.2017
Povodom četrdeset godina stvaralačkog rada pozorišnog reditelja i pisca Gradimira Gojera u Centru za kulturnu dekontaminaciju predstavljene su njegove nove knjige "Summa theatralica" i "Pjesni iz Vallarse". Na promociji su govorili dramaturškinja… »

Tragikomedije našeg vremena

Danas 25.01.2017
Na ovogodišnjem festivalu Dani komedije, koji će tradicionalno biti održani od 20. do 27. marta u Jagodini, najviše će biti dela srpskih autora: čak šest komada napisali su domaći pisci i sve su praizvedbe. To su tekstovi autora različitih… »