Regioni arhiva vesti 24.08.2017

Četiri ulice sutra bez struje

Jugmedia 24.08.2017
Zbog radova ekipa “Elektrodistribucije” Leskovac, u petak 25. avgusta neće biti struje u nekoliko gradskih ulica, saopšteno je iz ovog preduzeća. U vremenu od 9, pa do završetka radova, a najkasnije do 12 časova, bez struje će biti ulice Branka… »

Velike štete u topličkom kraju zbog suše

RTS 24.08.2017
Višemesečna suša u topličkom kraju nanela je velike štete industriji i poljoprivrednicima, a komunalni sistemi rade na granici izdržljivosti. Prema prvim procenama, štete se mere milionima evra. O svemu tome ne bi se ni govorilo da je za prethodnih… »

Likovna kolonija u Ostojićevu

RTS 24.08.2017
U OŠ "Tihomir Ostojić" u Ostojićevu u toku je 13. Likovna kolonija pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Na ovogodišnji petodnevni saziv u Ostojićevu, višenacionalnom naselju na severu Banata, odazvalo se devet slikara… »

Uspomene poklonjene Leskovčanima

Jugmedia 24.08.2017
Leskovački muzej postao je bogatiji za još jednu kolekciju slika, predmeta i dokumenata, ovoga puta o životu i radu Ljubomira Ljube N. Marinkovića – Strojkovčanina, koja dočarava jedno prohujalo vreme, i od koje će biti formirana zbirka. Ove… »

Poslednji korpar na Staroj planini

RTS 24.08.2017
Stratimir Ristić iz staroplaninskog sela Brlog jedini je majstor za izradu korpi od leskovog pruća u pirotskom kraju. Proizvodnja korpi je izuzetno značajna, jer su one nezaobilazne prilikom izrade tradicionalnog i čuvenog pirotskog kačkavalja. Iako… »

Uspeh "Zelene zvezde" podstiče poljoprivrednike na udruživanje

RTS 24.08.2017
Članovi zadruge "Zelena zvezda" u Vinarcu kod Leskovca tokom sezone proizvedu i otkupe od kooperanata više od hiljadu tona povrća. Godina je rodna, kažu, i za papriku i paradajz koji se izvozi. Dobro poslovanje "Zelene zvezde" podstaklo je na… »

Završen drugi krug ispita za male maturante

Niške vesti 24.08.2017
Drugi krug upisa za male maturante je završen. Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da je ispit prošao u najboljem redu, s tim što je broj izašlih učenika manji od očekivanog. Kombinovanin testom završen je I drugi krug upisa u srednje… »

Crkva uvek uz školu

Večernje novosti 24.08.2017
Vladika lavrentije sa direktorima obrazovnih ustanova iz Mačvanskog okruga. Značaj veronauke potvrdio i pomoćnik ministra prosvete dr Pajić. EPARHIJA šabačka je u preuređenoj porti Saborne crkve grada na Savi, u paviljonu kulture, organizovala… »

Tribina o obnovi zadruga i jačanju srpskih sela

Južne vesti 24.08.2017
“Obnova i oživljavanje srpskog sela” je naslov tribine koja će se održati u petak, 25. avgusta u sali Skupštine grada Niša sa početkom u 11:55. Tribina se održava povodom otvaranja konkursa za dodelu novca za osnivanje novih i podršku… »

Najuspešnije mlade Nišlije dobile karte za Filmske susrete

Južne vesti 24.08.2017
Najbolji učenici, studenti i sportisti grada Niša koji su osvojili jedno od prva 3 mesta na međunarodnim takmičenjima dobili su kao nagradu za svoj rad i trud besplatne karte za niški filmski festival koji počinje u četvrtak 24. avgusta. Pored njih… »