Regioni arhiva vesti 24.08.2017

Ništa bez pirotskih punjenih paprika – zacrvenele se fasade zgrada

Pirotske vesti 24.08.2017
Pirotski kraj osim peglane kobasice i kačkavalja nadaleko je poznat i po punjenim paprikama koje, po mnogima, nigde nisu tako ukusne kao u Pirotu. Zbog toga se u ovo doba godine mnogi Piroćanci dovijaju na sve moguće načine da bi nanizali i osušili… »

"Sinema siti": Festival otvara "Srce od kamena"

Večernje novosti 24.08.2017
Jubilarni "Sinema siti" od 1. do 3. septembra u Podgrađu. U "Nacionalnoj klasi" 13 domaćih igranih i dokumentarnih filmova. NA atraktivnoj lokaciji, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru "Gradić festa", filmsko ostvaranje sa Islanda "Srce od… »

„Niš-ekspres“ uvodi digitalne legitimacije za putnike

Jugmedia 24.08.2017
Kako bi poboljšao uslugu prevoza, „Niš-ekspres“ od 1. septembra za korisnike mesečnih karata uvodi nove digitalne legitimacije sa elektronskim očitavanjem vrste prevoza i roka važenja legitimacije. „Nove legitimacije mogu se pribaviti… »

Dragan Mitrović novi načelnik Školske uprave

Jug press 24.08.2017
LESKOVAC Novi načelnik Školske uprave za Jablanički i Pčinjski okrug je Dragan Mitrović, dosadašnji repubički prosvetni inspektor. On je odlukom ministra prosvete na ovu poziciju imenovan rešenjem koje je stiglo pre par dana. Mitrović je na ovo… »

Platoneumu svi pomažu da zablista

Večernje novosti 24.08.2017
Zgrada u Pašićevoj, u kojoj je ogranak Sanu, najzad se obnavlja. naučna biblioteka će po završetku radova biti otvorena i za studente. PLATONEUM, zdanje koje je potomcima ostavio vladika Platon Atanacković, a u kojem je smešten Ogranak Srpske… »

Podgorica: Majke troje i više djece protestovale ispred Skupštine, traže ostavke zvaničnika

Sandžak press 24.08.2017
Više stotina majki troje i više djece, kojima su krajem juna ukinute naknade, okupilo se danas ispred Skupštine Crne Gore, kako bi opet zatražili ostavke funkcionera i svoje doživotno stečeno pravo. Korisnice naknada su poručile da nastavljaju da… »

Prijedor: Redar Nemanja ubio Ismeta Bešića ispred lokalne pivnice u Kozarcu

Sandžak press 24.08.2017
Nemanja K. (22) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je ispred lokalne pivnice, gdje je redar, šakom u glavu udario Ismeta Bešića (36) iz Kozarca, a koji je potom prebačen u Univerzitetski klinički centar RS, gdje je danas popodne izgubio bitku za… »

Mještani Krušćice kod Viteza: “Proživjele smo torturu specijalaca, ali ne damo svoju rijeku!”

Sandžak press 24.08.2017
Više desetina mještana Krušćice kod Viteza, kroz koju prolazi istoimena rijeka, i dalje se nalazi na mostu, u namjeri da spriječe gradnju dvije mini hidrocentrale. Okupljeni su mahom žene, koje su jutros, kako pričaju, proživjele pravu torturu… »

Sutra pojedine ulice ostaju bez struje!

iKragujevac 24.08.2017
Najava isključenja električne energije za sutra. -Zbog zamene mernih uređaja u vremenu od 08.00 do 14.00 sati doći će do povremenih prekida u isporuci el. energije potrošačima u delu Resnika ,Novog Milanovca i Ilićeva-majdan. -Zbog rekonstrukcije… »

Niš: Nema ni drva, niti drvoseča

OK radio 24.08.2017
Na niškim stovarištima ovih dana vlada nestašica drva, jer nema ko da ih seče. S druge strane, potražnja za drvetom je sve veća, a cene su gotovo 20 odsto veće nego lane. Na niškim stovarištima ovih dana vlada nestašica drva, jer nema ko da ih… »