Izvor: RTS arhiva vesti 27.09.2017

Voće iz Podunavlja uglavnom završava na ruskom tržištu

RTS 27.09.2017
Voćari u Srbiji svoje proizvode izvoze uglavnom na rusko tržište. Od 1.770 kamiona do sada izvezenog voća, zbog lošeg kvaliteta vraćeno je četrnaest. U smederevski kraj, vratila su se tri kamiona. U smederevskim plantažama jabuka u toku je berba… »

Nova delatnost u kraljevačkoj "Čistoći"

RTS 27.09.2017
U Javnom preduzeću "Čistoća" u Kraljevu počela je da radi jedinica za proizvodnju komposta. Uz donaciju Evropske unije od 34.000 evra, ova jedinica opremeljena je savremenom drobilicom za drvo. Biomasa sa javnih i zelenih površina u Kraljevu više se… »

„Gugenhajm“ povukao „umetnička dela“ s pitbulovima, veprovima i insektima

RTS 27.09.2017
Muzej „Gugenhajm“ u Njujorku objavio je povlačenje tri sporna dela iz predstojeće izložbe o savremenoj Kini, posle dobijanja pretnji zbog toga što bi žive životinje bile prikazane u njima. Izložba „Umetnost i Kina posle 1989: Svetska… »

Smit: Telo mi ne dozvoljava da nastavim da igram košarku

RTS 27.09.2017
Dosadašnji košarkaš Makabija iz Tel Aviva Devin Smit saopštio je da napušta tim jer više ne može profesionalno da se bavi tim sportom. "Iako želim da nastavim da igram košarku za navijče Makabija i da nosim žuti dres, žao mi je što moram da… »

Dokumentarac "Univerzum bola" u traganju za nestalima na KiM

RTS 27.09.2017
Dokumenatarni film "Univerzum bola" o stradanju Srba na KiM od 1998. godine do sada, predstavljen je u Beogradu. Porodice nestalih i kidnapovanih na KiM kažu da ne odustaju od "trnovitog puta" borbe i traganja za istinom o nestalima. Film je hronološki… »

Džajić: Bez opterećenja protiv Kelna, pa šta bude...

RTS 27.09.2017
Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da ne treba porediti sutrašnji duel crveno-belih sa Kelnom u Ligi Evrope sa onim iz 1989. godine, kada je posle 2:0 za crveno-bele u Beogradu, u revanšu nemački tim pobedio sa 3:0 i prošao… »

Žardinjere za otpatke

RTS 27.09.2017
Kako izgledaju žardinjere koje su prošle godine postavljene da ulepšaju Leskovac? U javnom preduzeću urbanizam i izgradnju kažu da je jaka zima glavni razlog što žardinjere izgledaju kao korpe za otpatke. Umesto cveća i ukrasnog drveća korov… »

Kako se Vranjanci spremaju za grejnu sezonu

RTS 27.09.2017
Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra. Većina Vranjanaca već je pripremila drva za ogrev, a oni koji ih sada nabavljaju - plaćaju ih više. U toplani "Novi dom" završili su remont kotlova i spremni su za grejnu sezonu. Isečena drva su… »

Šampion ABA lige odbranu trofeja ipak počinje u nedelju

RTS 27.09.2017
Meč prvog kola Jadranske lige između košarkaša Crvene zvezde i Mornara igraće se u nedelju od 21.00 u hali "Aleksandar Nikolić", saopštili su crveno-beli. Utakmica je prvobitno trebalo da se igra u subotu od 19.00. Istovremeno, potvrđen je i… »

Međunarodni voz menja trasu da bi prošao pored kuće poljske premijerke

RTS 27.09.2017
Međunarodni voz na liniji Beč-Varšava s vagonima za Prag i Budimpeštu koji poslovni ljudi iz Katovica koriste kao najzgodniju jutarnju poslovnu vezu da stignu na sastanke u Varšavu, od 10. decembra menja trasu i zaobilazi veliki centar Katovice da bi… »