Izvor: RTS arhiva vesti 27.09.2017

Maduro: Vojska da se spremi za američke pretnje

RTS 27.09.2017
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je vojsku da spremi oružje za odbranu zemlje dodatno zaoštravajući retoriku sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. "Besramno nam preti najkriminalnije carstvo koje je ikad postojalo i mi smo u obavezi da… »

Šokantan eksperiment nad britanskim vojnicima

RTS 27.09.2017
Britanska vojska sprovela je u decembru 1964. godine tajne eksperimente nad svojim vojnicima, koji su uključivali primenu LSD-a, u nadi da će ta halucinogena supstanca poslužiti u nekom budućem ratu za onesposobljavanje neprijatelja. U eksperimentu je… »

Napad nožem u školi u Bronksu, jedan učenik ubijen

RTS 27.09.2017
Osamnaestogodišnji učenik nožem je ubio 15-godišnjeg učenika i teško ranio 16-godišnjeg dečaka u jednoj srednjoj školi u Njujorku. Njujorška policija navodi da se napad desio na petom spratu zgrade u kojoj se nalazi i osnovna škola… »

Katalonska policija: Nemiri ako se zatvore birališta

RTS 27.09.2017
Ukoliko španske vlasti zatvore birališta i na taj način spreče održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije, zakazanog za 1. oktobar, moguća je pojava građanskih nemira – upozorava policija u Kataloniji. Katalonska vlada se zavetovala da će… »

Delavi: Priština ne treba da se plaši osnivanja ZSO

RTS 27.09.2017
Zvanični američki stavovi u vezi sa osnovnim političkim pitanjima – od pitanja demarkacije sa Crnom Gorom do procesa transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, dijaloga sa Beogradom i osnivanja Zajednice srpskih opština nisu se promenili… »

"Simens" obeležio 130 godina poslovanja u Srbiji

RTS 27.09.2017
Kompanija "Simens" obeležila je 130 godina poslovanja u Srbiji, a predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je na svečanosti organizovanoj tim povodom da se nada proširenju kapaciteta te kompanije u našoj zemlji. Nemački "Simens" posluje u 190 zemalja… »

Odluka o Marjanovićevom pritvoru u roku od 48 sati

RTS 27.09.2017
Pred Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu stigao je predmet protiv Zorana Marjanovića povodom žalbi na rešenje kojim mu je određen pritvor, a to veće ima rok od 48 sati za odlučivanje. Žalbe su izjavili zamenik Višeg javnog tužioca… »

"Alibaba" zainteresovana za dolazak u Srbiju

RTS 27.09.2017
Poznata kineska kompanija "Alibaba" zainteresovana je da u Srbiji pronađe partnera za otvaranje logističkog centara, izjavila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. "Oni imaju svoj distributivni centar u… »

Đaci OŠ "Svetozar Miletić" od sutra u školi

RTS 27.09.2017
Učenici Osnovne škole "Svetozar Miletić" u Zemunu od sutra će se vratiti u školu, dogovoreno je na sastanku sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavka Gaka sa bivšim direktorom škole Miroljubom Mosurovićem i roditeljima… »

Srbija treća u svetu po transparentnosti izvoza lakog naoružanja

RTS 27.09.2017
Kada je u pitanju transparentnost u izvozu malog i lakog naoružanja, Srbija se nalazi na trećem mestu u svetu, objavljeno je u redovnoj godišnjoj publikaciji "Trade Update 2017, Transfers and Transparency", koja se bavi monitoringom u oblasti prometa… »