Izvor: RTS arhiva vesti 27.09.2017

Obijeno sedište Demokratske partije Srba u Makedoniji

RTS 27.09.2017
Sedište Demokratske partije Srba (DPS) u Makedoniji, obijeno je u Skoplju, javili su lokalni mediji. Nepoznate osobe su noćas upale u štab DPS i preturale po partijskim dokumentima, ali se još ne zna da li je nešto ukradeno, navela je agencija… »

Jevtić sa predstavnicima međunarodnih misija na KiM

RTS 27.09.2017
Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se sa predstavnicima međunarodnih misija i organizacija na Kosovu i Metohiji sa kojima je razgovarao o opstanku i povrtaku Srba u južnu srpsku pokrajinu. Dalibor… »

Vijesti: Srbija neće pravnike iz Crne Gore

RTS 27.09.2017
Srbija više od godinu dana ne nostrifikuje diplome pravnih fakulteta onima koji su ih stekli u Crnoj Gori ukoliko žele da se zaposle u Srbiji, objavile su podgoričke "Vijesti". Prema navodima Vijesti, Srbija identičnu praksu ima i prema ostalim… »

Trupe Islamske države potisnute iz okoline Ramadija

RTS 27.09.2017
Džihadisti Islamske države napali su položaje iračkih snaga kod grada Ramadi u provinciji Anbar i ubili najmanje sedam, a ranili 16 vojnika nakon čega ih je iračka vojska potisnula. Borbe kod Ramadija trajale su nekoliko sati nakon što su… »

Vujović: Radi se na novom Zakonu o parafiskalnim nametima

RTS 27.09.2017
Zbog suficita od oko 650 miliona evra u prvih osam meseci stvara se prostor za smanjivanje poreskog opterećenja, ali to mora da se pažljivo uradimo zbog smanjivanja prihoda, rekao je ministar finansija Dušan Vujović. Ministar finansija Dušan Vujović… »

Gabrijel: Hrabra poruka Makrona, može da računa na nas

RTS 27.09.2017
treba iskoristiti ovu priliku za francusko-nemačke inicijative da se Evropa učini demokratskijom i podobnom za budućnost. Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel pozdravio je predloge francuskog predsednika Emanuela Makrona o jačanju… »

Vremenska prognoza – 28. septembar

RTS 27.09.2017
Umereno do potpuno oblačno, u većem delu zemlje suvo, samo na zapadu i jugozapadu ponegde sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave… »

Tramp predložio najveću reformu poreza u poslednjih 30 godina

RTS 27.09.2017
Američki predsednik Donald Tramp predložio je plan za smanjenje poreza za pojedince i korporacije. Biće skoro dvostruko uvećan deo prihoda koji se ne oporezuje – na 12.000 dolara za pojedince i 24.000 dolara za porodice. Pojedinačne stope poreza bi… »

Pučdemon: Španci samo povećavaju podršku za referendum

RTS 27.09.2017
Lider Katalonije Karles Pučdemon rekao je da pritisci španske vlade na Kataloniju povodom referenduma o nezavisnosti tog regiona zakazanog za 1. oktobar samo pojačavaju podršku za referendum na način koji evropske institucije neće moći da… »

PSŽ sija u Gradu svetlosti, Čelsi u 94. minutu do pobede u Madridu

RTS 27.09.2017
Pari Sen Žermen nije briljirao protiv minhenskog Bajerna – ali je pokazao da i tako može ubedljivo (3:0) da savlada jednog giganta (što je, valjda, i najbolji pokazatelj da ste i sami konačno postali gigant). Čelsi je odigrao sjajan meč na Vanda… »