Izvor: RTS arhiva vesti 27.09.2017

Reorganizacija zdravstva na KiM

RTS 27.09.2017
Vlada Srbije planira transformaciju mreže zdravstvenih ustanova na Kosovu i Metohiji u kojima je zaposleno 4.823 ljudi, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić i najavio novu isporuku lekova početkom novembra i nova… »

Saobraćaj umeren, nema zastoja

RTS 27.09.2017
U Srbiji je jutros saobraćaj umeren na svim prioritetnijim putnim pravcima, bez vanrednih zastoja i prekida. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, česte promene vremena i prelazak sa suvih na mokre kolovoze zahtevaju dosta oprezniju vožnju, zbog… »

Papa: Prihvatite migrante širom otvorenih ruku

RTS 27.09.2017
Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, čiji su roditelji emigrirali iz Italije u Argentinu, pozvao je ljude u celom svetu da prihvate migrante širom otvorenih ruku, prenosi AFP. "Otvorenih ruku... upravo tako treba pružiti dobrodošlicu… »

„Aerosmit“ prekinuo turneju zbog lošeg Tajlerovog zdravlja

RTS 27.09.2017
Američki rok sastav „Aerosmit“ objavio je da je prekinuo turneju po Južnoj Americi, jer je frontmen grupe Stiven Tajler morao da se vrati u SAD zbog „neočekivanih zdravstvenih problema“. U poruci na Tviteru, Tajler nije precizirao o kojim se… »

Brat i prijatelj Darka Šarića osobođeni optužbe

RTS 27.09.2017
Apelacioni sud u Podgorici oslobodio je krivice Duška Šarića i Jovicu Lončara optužene za pranje 19,2 miliona evra i u presudi naveo da "nije dokazano" da taj novac potiče od šverca narkotika. To je četvrta presuda bratu i prijatelju optuženog… »

"Radimo na tome da svi pacijenti imaju jednak tretman"

RTS 27.09.2017
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović kaže za RTS da komisija sastavljena od eksperata iz svojih oblasti obilazi opšte bolnice u Srbiji kako bi se utvrdila trenutna situacija, šta nedostaje i kako unaprediti lečenje pacijenata… »

Prodavac se od pljačkaša odbranio... ignorisanjem!

RTS 27.09.2017
Prodavac na benzinskoj pumpi na zapadu Poljske ignorisao je pljačkaša koji mu je preteći nožem tražio da isprazni kasu i preda sav novac i tako se odbranio. Prodavac je po ulasku pljačkaša nastavio hladnokrvno da čita novine, a pljačkaš je na… »

"Očekujemo nastavak podrške Velike Britanije Zapadnom Balkanu"

RTS 27.09.2017
Srbija očekuje da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavi da pruža podršku zemljama Zapadnog Balkana na njihovom putu pomirenja i stabilnosti na korist svih njihovih građana, istakao je potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković u razgovoru sa… »

Čadež obećao podršku privrednicima na Kosovu

RTS 27.09.2017
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež razgovarao je u Gračanici sa srpskim privrednicima na Kosovu i Metohiji i obećao im pomoć u prevazilaženju problema u svakodnevnom poslovanju, saopštio je PKS. Ocenjeno je da su administrativne… »

Rusija i SAD grade svemirsku stanicu u Mesečevoj orbiti!

RTS 27.09.2017
Svemirska stanica "Deep Space Getaway" biće napravljena u orbiti Meseca, dogovori su čelnici „Roskosmosa“ i Nase. Agencije za istraživanje svemira Rusije i SAD dogovorile su se da bi prvi moduli mogli da budu gotovi između 2024. i 2026. godine… »