Izvor: RTS arhiva vesti 27.09.2017

Uvećana poslovna dobit beogradskog aerodroma

RTS 27.09.2017
Poslovna dobit aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu je, prema preliminarnim rezultatima, u prvih osam meseci uvećana za 14 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, objavio je aerodrom. Takođe, bruto dobit je u istom periodu veća za osam odsto… »

Tuča kod škole u Rakovici, povređen dečak

RTS 27.09.2017
Jedan 14-godišnji dečak povređen je u tuči koja se dogodila u parku u neposrednoj blizini Osnovne škole "Nikola Tesla" u Rakovici. Dečaku je povređena arkada i on je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. U tuči je učestvovalo više… »

PUPS očekuje povećanje penzija i jednokratnu pomoć

RTS 27.09.2017
Partija ujedinjenih penzionera Srbije očekuje da se do kraja godine penzionerima isplati jednokratna pomoć, a od januara počne postepeno povećanje penzija, dok vlastima u Beogradu predlaže da razmisle o takozvanoj "13. penziji" za najsiromašnije… »

Mihajlović: Dosta sa adresama "bez broja"

RTS 27.09.2017
Veliki broj naseljenih objekata u adresnom registru nemaju evidentiranu validnu adresu i veliki broj građana živi na "nepostojećim" adresama, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. Ministarka građevina je najavila pokretanje projekta… »

Ružić: Od iduće godine platni razredi i pravednije plate

RTS 27.09.2017
Proces racionalizacije zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi se privodi kraju, a radna mesta oko pola miliona zaposlenih biće od 1. januara naredne godine razvrstana u platne razrede, čime će ovaj posao praktično biti priveden kraju… »

Specijalna operacija Rusije u Idlibu, ubijeni komandanti El Nusre

RTS 27.09.2017
Pet komandanata El Nusra fronta odgovornih za nedavni teroristički napad na rusku vojnu policiju u Siriji i trideset dvoje ekstremista ubijeno je u specijalnoj operaciji u provinciji Idlib, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. "Posle… »

Oslobođen silovatelj u Indiji: "Ne" ponekad znači "da"

RTS 27.09.2017
Viši sud u Nju Delhiju oslobodio je filmskog reditelja Mahmuda Farukija optužbe za silovanje američke studentkinje. Faruki je prošle godine osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja studentkinje Univerziteta Kolumbija. Žrtva tvrdi da mu je… »

"Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji" u galeriji SANU

RTS 27.09.2017
Izložba "Srpsko umetničko nasleđe na Kosovu i Metohiji. Identitet, značaj i ugroženost", autora dopisnog člana SANU Miodraga Markovića i prof. dr Dragana Vojvodića, svečano je otvorena u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Da je srpske kulture… »

Srbija napredovala za 12 mesta na listi konkurentnosti

RTS 27.09.2017
Po Globalnom indeksu konkurentnosti za 2017. godinu Svetskog ekonomskog foruma Srbija je zauzela 78. mesto od 137 zemalja i tako napredovala za 12 mesta, objavljeno je u Srpskoj asocijaciji menadžera. Ministar Dušan Vujović najavljuje značajno… »

Kompanije iz Srbije traže nove partnere na Sajmu u Prištini

RTS 27.09.2017
Sajam poljoprivrede i prehrambene industrije otvoren je u Prištini, a na njemu učestvuje oko 100 srpskih privrednika iz 34 kompanije, koji pronalaze svoj interes, sklapaju poslove, potpisuju ugovore i nalaze nova tržišta. Kako je rekao predsednik… »