Izvor: RTS arhiva vesti 27.09.2017

Stefanović: Diplomatska pobeda Srbije

RTS 27.09.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je zasedanje Generalne skupštine Interpola u Pekingu pokazalo veliku diplomatsku pobedu Srbije. "Velika diplomatska pobeda Srbije. Uz pomoć prijatelja… »

Kragujevac, pronađene slike i crteži ukradeni u Sankt Galenu

RTS 27.09.2017
Šest umetničkih slika i crteža, koji su u oktobru 2014. ukradeni u švajcarskom gradu Sankt Galenu, pronađeni su u Kragujevcu. Slike čija se vrednost procenjuje na više desetina hiljada evra, pronađene su kod R. S. (1956), tokom pretresa stanova i… »

Putin: Uništavamo poslednje hemijsko oružje, istorijski događaj

RTS 27.09.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin je istorijskim događajem nazvao uništavanje poslednjeg hemijskog agensa iz arsenala naoružanja. Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je istorijskim događajem nazvao uništavanje poslednjeg hemijskog agensa iz… »

Napad na centar za lečenje od narkomanije u Meksiku, 14 mrtvih

RTS 27.09.2017
Najmanje 14 osoba je ubijeno, a osam ranjeno u napadu oružane grupe na rehabilitacioni centar za lečenje narkomanije na severu Meksika, saopštila je policija. Kako se navodi, naoružana grupa je sinoć upala u rehabilitacioni centar "Ujedinjene… »

Srpski kadeti "promarširali" ulicama Krfa

RTS 27.09.2017
Kadeti Vojne akademije i studenti Kriminalističko-policijske akademije iz Beograda i Banjaluke "promarširali" su ulicama Krfa, a tom prilikom brojni građani i turisti pozdravili su ih aplauzom. Kadeti i studenti Vojne i Policijske akademije… »

Cerar: Plenković prevršio svaku meru govorom u Njujorku

RTS 27.09.2017
Premijer Slovenije Miro Cerar ocenio je da je njegov hrvatski kolega Andrej Plenković u prošlonedeljnom govoru u Njujorku "prevršio svaku meru", te da je zato bio primoran da otkaže njihov dogovoreni sastanak u sredu u Zagrebu. U razgovoru za RTV… »

Dikić na lečenju u Kliničkom centru Crne Gore

RTS 27.09.2017
Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, kome se u podgoričkom Višem sudu sudi za pokušaj terorizma na izborni dan 16. oktobra prošle godine, upućen je na lečenje u Klinički centar Crne Gore, gde mu je omogućen kompletan medicinski… »

Hrvatski sabor optužuje Srbiju za agresiju?

RTS 27.09.2017
U Hrvatskom saboru Predlog zakona o braniteljima nije prošao bez teških reči. Poslanik Mosta Miro Bulj nazvao je predsednika Srbije četnikom, reagujući na izjavu Aleksandra Vučića da predloženi akt otvara Pandorinu kutiju "o svemu što je Srbima… »

Ilir Gaši: Podneta tužba Ustavnom sudu Srbije

RTS 27.09.2017
Podneli smo žalbu Ustavnom sudu Srbije, jer smatramo da nam je povređeno pravo na slobodu javne reči, izjavio je direktor Fondacije "Slavko Ćuruvija" Ilir Gaši i objasnio da je ustavnu žalbu podnelo šest javnih ličnosti nakon što im je odbačena… »

Mali: Ostavka samo ako izbori budu prevremeni

RTS 27.09.2017
MaliGradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da će ostavku najverovatnije podneti pre isteka mandata, uz opasku da je njegova jučerašnja izjava na tu temu u pojedinim medijima pogrešno interpretirana. Siniša Mali je obrazložio jučerašnju… »