Izvor: RTS arhiva vesti 27.09.2017

U Srbiji obeležen Svetski dan turizma

RTS 27.09.2017
"Putuj, uživaj, poštuj", slogan je pod kojim se obeležava 27. septembar, Svetski dan turizma. Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 2017. godinom održivog turizma. Putnicima se poručuje da uživaju u putovanjima, ali da poštuju… »

Upoznajte Džoa Foksa

RTS 27.09.2017
Zahvaljujući sreći koja mu se osmehnula, ovaj mladi ulični prodavac diskova iz Londona sada može da se pohvali singlom "What's The Word"! Te sasvim obične noći, Džo Foks je radio ono što i svaki dan – prodavao svoje diskove kako bi sakupio novac… »

Skeniranje boljki srpskog zdravstva

RTS 27.09.2017
Posebne komisije poslednjih dana utvrđuju koja je najveća boljka srpskog zdravstva. To je nastavak prošlogodišnje akcije kontrole zdravstvenih ustanova. Danas su stručni timovi koje čine lekari raznih specijalnosti, direktori i profesori obišli… »

"Oštra retorika može da uzdrma finansijska tržišta"

RTS 27.09.2017
Izborni rezultat u Nemačkoj neće uticati na evropsku ekonomiju, ali bi zaoštrena retorika između Sjedinjenih Država i Severne Koreje mogla da uzdrma finansijska tržišta, kaže prvi čovek međunarodne bankarske grupacije Intesa San Paolo Đan… »

Hackevič: Jedini cilj nam je pobeda

RTS 27.09.2017
Trener Dinama iz Kijeva Aleksandar Hackevič rekao je da njegova ekipa agresivnom igrom u predstojećoj utakmici protiv Partizana želeti da dođe do pobede. "Imamo zadatak kao i svaki tim, a to je pobeda. Dakle, sutra nemamo drugih ciljeva. Takođe ćemo… »

Pljosnata breskva poljuljala srpski izvoz u Rusiju

RTS 27.09.2017
Rusija je tražila od Srbije da do 2. oktobra dostavi tačne površine pod zasadima voća i povrća koje se najviše izvoze u tu zemlju. To je za RTS potvrdio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i rekao da je reč o redovnoj razmeni podataka… »

Šteger: Zvezda je veliki klub sa tradicijom u Evropi

RTS 27.09.2017
Trener fudbalera Kelna Peter Šteger rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici Lige Evrope protiv Crvene zvezde pre svega mora da bude koncentrisana na najosnovnije stvari, jer očekuje težak zadatak protiv "tima s velikom tradicijom u Evropi"… »

Terzić: Ozbiljno shvatiti Beloruskinje

RTS 27.09.2017
Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić rekao je da je očekivao Češku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ali da njegova ekipa mora ozbiljno da shvati duel protiv Belorusije ako želi da se plasira među četiri najbolje ekipe na… »

Katarina Tomašević: Vratio se lep osećaj

RTS 27.09.2017
Golman ženske rukometne reprezentacije Srbije Katarina Tomašević rekla je da je čast igrati za nacionalni tim i da se "ponovo vratio lep osećaj". Katarina Tomašević će, posle tri godine pauze, ponovo obući reprezentativni dres u duelima sa… »

Kejt Vinslet sa dva nova filma „puca“ na Oskara

RTS 27.09.2017
Međunarodna filmska zvezda Kejt Vinslet imaće tokom jesenje sezone dve premijere, koje bi joj mogle doneti kandidaturu za još jednog Oskara. Prvog „filmskog Nobela“ joj je doneo film Čitalac 2009. Glumici koja sa porodicom (dva sina) živi u… »