Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Sven-Goran Erikson o preuzimanju selekcije BiH: Bio bi to veoma zanimljiv zadatak

Blic 12.12.2017
Švedski trener i bivši selektor Engleske, Meksika i Obale Slonovače, Sven-Goran Erikson, izjavio je da mu je agent ukazao na mogućnost preuzimanja klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ocenjuje kako Bosna i Hercegovina ima dobre i kvalitetne… »

Reč plus Kalač: Otvoreni za ljude druge vere

Večernje novosti 12.12.2017
Hazbija Kalač, predsednik Bošnjačke demokratske zajednice. BOŠNjAČKA demokratska zajednica Crne Gore (BDZ) promenila je ime na sednici Skupštine i sada se zove Stranka pravde i pomirenja, a na njenom čelu biće dosadašnji predsednik Hazbija Kalač… »

Jednog brata ubio, drugog teško ranio: U petak presuda muškarcu iz Bileće osumnjičenom za ubistvo

Blic 12.12.2017
Sudsko veće Okružnog suda u Trebinju u petak 15. decembra doneće presudu Nemanji Iliću (34) iz Bileće koji je optužen za krivična dela teško ubistvo i ubistvo u pokušaju, koje je počinio polovinom jula 2015. godine u Bileći. Ilić je optužen… »

Jusko daje koncesiju bez saglasnosti Srpske

Blic 12.12.2017
Ministar transporta i komunikacija BiH Ismir Jusko namerava dati koncesiju na deo puta koji prolazi kroz Republiku Srpsku, bez saglasnosti njenih institucija. Jusko je krajem novembra Komisiji za koncesije BiH dostavio Predlog odluke o predmetu, obimu i… »

Vojnici do 40. godine u Oružanim snagama BiH

Blic 12.12.2017
Savet ministara utvrdio je danas u Sarajevu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH kojim se maksimalna dužina trajanja službe vojnika pomera do navršenih 40 godina, s dosadašnjih 35, odnosno 38 godina, čime BiH… »

Tegeltija: Žao mi je što je opozicija pobegla iz NSRS, budžet usaglašen sa socijalnim partnerima

Blic 12.12.2017
Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je danas da mu je žao što je opozicija pobegla sa sednice NSRS. On tvrdi da je Vlada RS uputila dobre dokumente koji su usaglašeni sa socijalnim partnerima. Na naše pitanje zbog čega je budžet upućen po… »

'Nema više izgovora za gonjenje ratnih zločinaca'

Slobodna Evropa 12.12.2017
Projekat jačanja kapaciteta za efikasno procesuiranje predmeta ratnih zločina, koji je implementirala Misija OSCE-a u BiH, završen je nakon 30 mjeseci. Njegov je glavni rezultat, kako je navedeno, porast broja predmeta ratnih zločina i kvaliteta… »

Mediji: Hrvatska odala poštu ratnom zločincu

RTS 12.12.2017
Poslednja haška presuda, samoubistvo ratnog zločinca Slobodana Praljka u sudnici tribunala, komemoracija koju je tim povodom organizovao Hrvatski generalski zbor u dvorani "Lisinski" u Zagrebu i prisustvo predstavnika vlasti na tom događaju - novi su… »

Etno grupe „Iva“ u Narodnom pozorištu RS: Očuvanje tradicionalnog muzičkog blaga sa Balkana

Blic 12.12.2017
Koncert etno grupe „Iva“ iz Doboja biće održan večeras s početkom u 20 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci. Zobacz na Youtube Celovečernji koncert je deo projekta pod nazivom Muzički karavan etno grupe „IVA“. Prema… »

Humanost u olujnom vremenu: Preduzetnik iz Zavidovića poklanja crep onima čije su kuće oštećene

Blic 12.12.2017
Građani BiH spremni su da pomognu jedni drugima kako bi otklonili štetu od olujnog vremena. Velid Karahasanović, vlasnik jedne trgovačke radnje u Zavidovićima, posredstvom “Fejsbuk” profila objavio je da poklanja crep svima kojima je potreban. Na… »