Balkan arhiva vesti 12.12.2017

"Borba protiv Rusije zahteva igranje i odbrane i napada"

B92 12.12.2017
Rusija dezinformisanjem nastoji da destabilizuje Zapadni Balkan i da podrije demokratske napore i napredak zemalja regiona. To je ocenio predsednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera i dodao da je za očekivati da će ta zemlja nastaviti da se… »

Ceo svet udario na prve srpske komšije: Hrvatsku svi vide kao remetilački faktor i potpaljivač ratova!

BK TV 12.12.2017
Prema nedavno objavljenom "Indeksu dobre zemlje" Hrvatska je i dalje na 40. mestu od 163 zemlje sveta i s obzirom na veličinu veoma je dobra u nauci i tehnologijama, ali je zato u oblasti bezbednosti ocenjena kao praktično ozbiljan remetilački faktor… »

U Mrkonjić Gradu otvorena izložba o Nikoli Tesli

Blic 12.12.2017
Izložba o životu i delu Nikole Tesle, povodom 160 godina od rođenja ovog velikog srpskog naučnika, otvorena je danas u Mrkonjić Gradu. Ovu izložbu, koja je otvorena u Galeriji Kulturno-sportskog centra "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu, priredio je… »

I gosti "Bjanke" će moći da uživaju u skijanju

Večernje novosti 12.12.2017
U zimskom centru u Kolašinu sledećeg vikenda počinje sezona. Ukinuta zabrana na ski-pas, uvedena zbog konflikta. OSIM snega koji je u subotu padao i dostigao visinu od skoro 80 santimetara, nove dobre vesti stižu iz Ski-centra Kolašin 1450. Sezona… »

Alternativa: Treći blok samo privezak velikih

Blic 12.12.2017
Priča o formiranju tzv. trećeg političkog bloka u RS koji bi trebalo da predstavlja alternativu postojećim koalicijama aktuelna je uoči održavanja svakih izbora. Dok analitičari ocenjuju da najave o formiranju trećeg bloka male partije uglavnom… »

Borcima koji protestuju ispred Vlade FBiH uručen račun za potrošenu struju

Blic 12.12.2017
Demobilisanim borcima koji protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu, verovali ili ne, poštar je jutros uručio račun za električnu energiju. Prema izveštaju o lakoći poslovanja u BiH, stanovnici BiH u proseku čekaju 125 dana na… »

Lejlu Fazlagić izručuju pravosuđu BiH

Blic 12.12.2017
Ustavni sud Hrvatske odbacio je i poslednju žalbu bivše sudije Lejle Fazlagić, osumnjičene za organizovani kriminal u predmetu “Pravda”, izjavljenu na zahtev za izručenjem pravosudnim organima BiH, saznaje “EuroBlic”. Fazlagićeva bi tako u… »

Beogradska firma gradi mobilno klizalište u Pljevljima

Večernje novosti 12.12.2017
Klizalište će biti montirano na Trgu 13. jul. Dimenzije klizališta biće 10 puta 30 metara i moći će da primi 90 klizača u jednom momentu. PLjEVLjA – Ako sve protekne kako treba sa tenderskom procedurom grad na Breznici bi do nove godine trebao da… »

Šest vekova srpske tradicije ispisano grafitima u jednoj banjalučkoj ulici

Blic 12.12.2017
Stanari Borika u Banjaluci žive u svojevrsnom muzeju ratne istorije, okruženi portretima srpskih boraca od Miloša Obilića, junaka Kosovskog boja do Spomenka Gostića, najmlađeg vojnika Vojske RS. Neke od najznačajnijih ličnosti srpskog naroda u… »

Nevreme haralo po Tuzlanskom kantonu: Olujni vetar nosio krovove, obarao stabla

Blic 12.12.2017
Olujni vetar, koji je zahvatio područje opštine Gračanica, u naselju Pribava otkrio je tri stambena objekta pokrivena limom, dok je sa desetak objekata delimično odneo crep, navodi se u izveštaju Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite Tuzla… »