Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Zbog jakog vetra problemi u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH

RTV 12.12.2017
ZAGREB/LJUBLJANA/SARAJEVO - Olujni vetar koji duva u celoj Hrvatskoj napravio je probleme u saobraćaju, a posebno se oseća u Gorskom kotaru koji je, prema pisanju hrvatskih medija potpuno odsečen od zemlje. U tom delu Hrvatske zatvoreni su svi državni… »

Grabar-Kitarović neće oduzeti odlikovanja osuđenim ratnim zločincima

Al Jazeera 12.12.2017
Hrvatska opozicija je pokrenula inicijativu da se generalima pravosznažno osuđenim za ratne zločine počinjene u Bosni Hercegovini oduzmu odlikovanja. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila je da neće oduzimati odličja generalima… »

Olujni jugo i dalje pravi haos: Leteli krovovi i fasade, troje povređenih u Banjaluci, vanredno stanje na putu ka Kneževu

Blic 12.12.2017
Na području grada Banjaluka duva snažan vetar koji je prouzrokovao štete širom grada. Prema informacijama iz Hidrometerološkog zavoda udari vetra na području Banjaluke tokom noći bili su i do 116,64 kilometara na sat, a trenutno su oko 60 do 70… »

Zaev i Haradinaj: Međunarodna istraga o oružanom incidentu u Kumanovu

Al Jazeera 12.12.2017
Zaev je pozvao Haradinaja da početkom sljedeće godine posjeti Skoplje radi održavanja zajedničkog sastanka vlada Kosova i Makedonije. [Anadolija] Makedonski i kosovski premijeri Zoran Zaev i Ramush Haradinaj složili su se da je potrebna međunarodna… »

Izetbegović: Granica između BiH i Srbije je utvrđena i neupitna

RTV 12.12.2017
SARAJEVO - Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je državna granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna, a reč je, po njemu, o administrativnoj liniji razgraničenja između BiH i SR Jugoslavije, koju je Badinterova… »

Ko je ova žena? Neuredna kosa, podočnjaci, nigde oblina, slavnu glumicu niko nije mogao da prepozna! (video)

Telegraf 12.12.2017
Glumica je potpuno promenila imidž i na snimanju u Los Anđelesu nije ličila na sebe. Glumicu Nikol Kidman smo navikli da viđamo uglavnom u glamuroznim izdanjima, ali ona je zbog filma "Destroyer" potpuno promenila svoj izgled i faktički je… »

Opozicija napustila zasedanje Narodne skupštine RS

Večernje novosti 12.12.2017
Posebna sednica Narodne skupštine RS na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2018. Čavić: Ovakvom procedurom koju je predložila Vlada RS krše se tri zakona. POSLANICI opozicije napustili su u utorak posebnu sednicu Narodne skupštine RS i to uoči… »

Kineski kilovati iz Gacka!

Večernje novosti 12.12.2017
Vlada Republike Srpske sa partnerima iz Kine u utorak potpisala ugovor o izgradnji TE "Gacko dva". Vrednost ovog projekta procenjena na više od milijardu maraka. KAO što su "Novosti" i najavile, u Banjaluci je u utorak i zvanično potpisan ugovor Vlade… »

"Srbin ne može biti direktor baleta u Splitu"

Vesti online 12.12.2017
"Srbin ne može biti direktor splitskog baleta", poručeno je pozorišnom reditelju Ivanu Leu Lemu, koji je bio kandidat za intendanta Pozorišnog saveta Hrvatskog narodnog pozorišta (HNK) i gde je kao direktora baleta predložio baletana i koreografa… »

Vučić: Slažem se da je pravosuđe pod političkim uticajem

Slobodna Evropa 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da se slaže sa primedbama iz Brisela da je pravosuđe u Srbiji neefikasno i izloženo političkim uticajima, ali da su to nasleđeni problemi. Odgovarajući na pitanja novinara povodom broja… »