Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Oluja pravi haos: Gorski kotar odsečen, u BiH lete krovovi

B92 12.12.2017
Zagreb, Ljubljana, Banjaluka -- Olujni vetar koji duva u celoj Hrvatskoj napravio probleme u saobraćaju. Slovenački premijer otkazao put u Pariz. U BiH letelo drveće i krovovi. Najgora je situacija u Gorskom kotaru koji je, prema pisanju hrvatskih… »

Grabar-Kitarović: Neću oduzeti odlikovanja osuđenima u Hagu

Slobodna Evropa 12.12.2017
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće oduzeti odlikovanja hrvatskim vojnim i političkim funkcionerima osuđenim u Hagu za ratne zločine, jer su ih, kako navodi, dobili za obranu od "velikosrpske agresije". Ona je u Bjelovaru, u kojem je… »

Olujni vetar u BiH: Vanredno stanje na putu ka Banjaluci!

Vesti online 12.12.2017
Zbog jakih udara vetra na području BiH na snazi je vanredno stanje na regionalnom putu R-414 Skender Vakuf-Banjluka, pa se na ovoj deonici ne preporučuje kretanje. Jaki udari vetra zabeleženi su i na ostalim putevima u BiH, a posebno na deonicama u… »

Zaev i Haradinaj: Međunarodna istraga oko Kumanova

Slobodna Evropa 12.12.2017
Premijeri Kosova i Makedonije Ramuš Haradinaj i Zoran Zaev složili su se da je potrebna međunarodna istraga o pitanju Kumanovske grupe. Krajem novembra 19 državljana Kosova osuđeni su u Skoplju u tom predmetu za terorizam i učešće u terorističkoj… »

"Granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna"

BK TV 12.12.2017
Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je državna granica između Srbije i BiH već utvrđena i neupitna. Reč je, kako kaže, po njemu o administrativnoj liniji razgraničenja između BiH i SR Jugoslavije, koju je Badinterova komisija… »

Da se istopiš! The Rock na presladak način otkrio da li će dobiti sina ili ćerku! (foto)

Telegraf 12.12.2017
Dvejn Džonson je otkrio da će njegova supruga Loren i on na proleće dobiti drugo dete. Glumac Dvejn Džonson, poznatiji kao The Rock, i njegova supruga Loren čekaju drugo dete, a Dvejn je na veoma simpatičan način otkrio da li će njihova ćerkica… »

Opozicija iz protesta napustila sednicu nsrs: Budžet RS razmatraju po hitnoj proceduri

Blic 12.12.2017
Vladajuća većina glasanjem je odbila predloge poslanika opozicije da se Program ekonomskih reformi i Budžet RS za sledeću godinu, kao i ostale tačke dnevnog reda, razmatraju u redovnoj, a ne po hitnoj proceduri u NSRS. Potom su opozicionari, u znak… »

Kineski kilovati iz Gacka!

Večernje novosti 12.12.2017
Vlada Republike Srpske sa partnerima iz Kine u utorak potpisala ugovor o izgradnji TE "Gacko dva". Vrednost ovog projekta procenjena na više od milijardu maraka. KAO što su "Novosti" i najavile, u Banjaluci je u utorak i zvanično potpisan ugovor Vlade… »

"Srbin ne može biti direktor baleta u Splitu"

Vesti online 12.12.2017
"Srbin ne može biti direktor splitskog baleta", poručeno je pozorišnom reditelju Ivanu Leu Lemu, koji je bio kandidat za intendanta Pozorišnog saveta Hrvatskog narodnog pozorišta (HNK) i gde je kao direktora baleta predložio baletana i koreografa… »

Vučić: Slažem se da je pravosudje neefikasno i pod političkim uticajem

Beta video 12.12.2017
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se slaže sa primedbama iz Brisela da je pravosudje u Srbiji neefikasno i izloženo političkim uticajima, ali da su to nasledjeni problemi. Odgovarajući na pitanja novinara povodom broja… »