Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Tragedija u Sarajevu: Čovek preminuo usled drastičnih promena vremena

Kurir 12.12.2017
Radi se o potpuno zdravom momku koji nije imao ni srčane ni bilo koje druge zdravstvene probleme, kazala je. Iako je ovo prvi smrtni slučaj, Softić naglašava da se sve veći broj mladih javlja u službe Hitne medicinske pomoći. Da bi se što… »

Jugo će dostizati brzinu i do 100 kilometara na čas: U BiH sutra znatno toplije i vetrovito

Blic 12.12.2017
Znatno toplije i vetrovito, uz jak do olujni jugo koji će dostizati brzinu i do 100 kilometara na čas, preovladavaće sutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Vetar će popodne i uveče postepeno slabiti na zapadu, dok se na istoku i dalje može… »

SAD, OSCE i EU zabrinuti zbog obrazovanja u BiH

Slobodna Evropa 12.12.2017
Zvaničnici međunarodne zajednice u BiH saopštili su danas da su zabrinuti zbog stanja u kojem se nalazi obrazovanje u zemlji. Šef Misije OSCE-a u BiH Bruce G. Berton, ambasadorica SAD Maureen Cormack i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark… »

Zločin u Bijeljini: Majka i sin dobili 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika

Kurir 12.12.2017
Rada, koja je priznala ubistvo, osuđena je na 15 godina zatvora, dok je njen sin Mladen, poznatiji po nadimku Arkan, dobio šest i po godina zbog pomaganja u zločinu. "Donesena je presuda Vrhovnog suda RS kojom su kao neosnovane odbijene žalbe i… »

Slovenački premijer nije mogao u Pariz zbog oluje

B92 12.12.2017
Ljubljana -- Slovenački premijer Miro Cerar morao je da otkaže put u Pariz, gde se održava sastanak o klimatskim promenama, zbog orkanskog vetra u Ljubljani. Hina prenosi da je iz Cerarovog kabineta saopšteno da će on umesto na skupu u Parizu popodne… »

Tužilaštvo BiH: Zabrana napuštanja BiH za Jahića

RTS 12.12.2017
Bosanskohercegovačko tužilaštvo je najavilo da će danas dostaviti sudu zahtev za određivanje posebnih mera zabrane za uhapšenog atašea Ambasade BiH u Holandiji i pukovnika Oružanih snaga BiH, Enisa Jahića, koji se sumnjiči da je počinio ratni… »

Petrič: Vučić de fakto prelomio da je Kosovo izgubljeno

N1 Info 12.12.2017
Austrijski diplomata Volfgan Petrič izrazio je uverenje da postoji istorijska šansa da se reši poslednji istorijski konflikt na teritoriji bivše Jugoslavije – odnos Srba i Albanaca na Kosovu, i dodao da bi Evropska unija to trebalo da prepozna kao… »

Crna Gora otvorila dva poglavlja u pregovorima s EU-om

Al Jazeera 12.12.2017
Dva nova pregovaračka poglavlja tiču se slobode kretanja radnika i pravu osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga. Otvaranje pregovaračkih poglavlja 2 i 3, uz prijem u NATO, najznačajniji su vanjskopolitički rezultati Vlade Crne Gore… »

EK pozdravlja odluku DF-a da se vrati u parlament

RTS 12.12.2017
Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič saopštila je da Brisel pozdravlja odluku opozicionog Demokratskog fronta da se vrati u Skupštinu, koju celokupna crnogorska ozicija bojkotuje od vanednih parlamentarnih izbora, 15. oktobra prošle godine… »

Oluja protutnjala kroz RS: Vetar rušio stabla u Banjaluci, vanredno stanje u dve opštine

Večernje novosti 12.12.2017
Nevreme napravilo haos u Banjaluci, saobraćaj u pojedinim delovima grada bio blokiran. U Vlasenici i Kneževu oštećena električna mreža. ZBOG jakog nevremena juče je proglašeno vanredno stanje u Vlasenici, gde je oštećena elektromreža i desetine… »