Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Tragedija u Sarajevu: Čovek preminuo usled drastičnih promena vremena

Kurir 12.12.2017
Radi se o potpuno zdravom momku koji nije imao ni srčane ni bilo koje druge zdravstvene probleme, kazala je. Iako je ovo prvi smrtni slučaj, Softić naglašava da se sve veći broj mladih javlja u službe Hitne medicinske pomoći. Da bi se što… »

Jugo će dostizati brzinu i do 100 kilometara na čas: U BiH sutra znatno toplije i vetrovito

Blic 12.12.2017
Znatno toplije i vetrovito, uz jak do olujni jugo koji će dostizati brzinu i do 100 kilometara na čas, preovladavaće sutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Vetar će popodne i uveče postepeno slabiti na zapadu, dok se na istoku i dalje može… »

Međunarodna zajednica protiv etnički obojenog obrazovanja u BiH

Al Jazeera 12.12.2017
Reforma obrazovanja moralni je imperativ i ekonomska nužnost, poručuju SAD, OSCE i EU. Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini i Delegacija EU-a dijele zabrinutost zbog stanja u obrazovanju u cijeloj Bosni i… »

Zločin u Bijeljini: Majka i sin dobili 21 i po godinu zatvora zbog ubistva njenog ljubavnika

Kurir 12.12.2017
Rada, koja je priznala ubistvo, osuđena je na 15 godina zatvora, dok je njen sin Mladen, poznatiji po nadimku Arkan, dobio šest i po godina zbog pomaganja u zločinu. "Donesena je presuda Vrhovnog suda RS kojom su kao neosnovane odbijene žalbe i… »

Odlučio da ostane kod kuće: Cerara orkanski vetar sprečio da otputuje na samit u Parizu

Kurir 12.12.2017
Iz Cerarovog kabineta saopšteno je da će on umesto na skupu u Parizu popodne provesti u razgledanju stanja na terenu. Predsednik slovenačke Civilne zaštite, Srečko Šestan, izjavio je posle vanrednog sastanka da stanje nakon nevremena nije kritično… »

Streljali i dečake: Uhapšen vojni ataše Ambasade BiH u Holandiji zbog ratnih zločina nad srpskim civilima kod Konjica

Blic 12.12.2017
Pukovnik oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Enes Jahić, aktuelni vojni ataše te zemlje u Holandiji, uhapšen je juče pod sumnjom da je umešan u ratne zločine počinjene nad srpskim civilima na području Konjica 1992. godine. Portparol Tužilaštva… »

Petrič: Vučić de fakto prelomio da je Kosovo izgubljeno

N1 Info 12.12.2017
Austrijski diplomata Volfgan Petrič izrazio je uverenje da postoji istorijska šansa da se reši poslednji istorijski konflikt na teritoriji bivše Jugoslavije – odnos Srba i Albanaca na Kosovu, i dodao da bi Evropska unija to trebalo da prepozna kao… »

Crna Gora otvorila dva poglavlja u pregovorima s EU-om

Al Jazeera 12.12.2017
Dva nova pregovaračka poglavlja tiču se slobode kretanja radnika i pravu osnivanja preduzeća i sloboda pružanja usluga. Otvaranje pregovaračkih poglavlja 2 i 3, uz prijem u NATO, najznačajniji su vanjskopolitički rezultati Vlade Crne Gore… »

Demokratski front opet u parlamentu

Večernje novosti 12.12.2017
Demokratski front odlučio da se posle godinu dana bojkota vrati u Skupštinu Crne Gore. Dogovor sa ostatkom opozicije propao u petak. Samo UCG podrška. VIŠE od godinu dana nakon parlamentarnih izbora oktobra prošle godine 18 poslanika Demokratskog… »

Oluja napravila haos u Bosni i Hercegovini

Mondo 12.12.2017
Porušeni krovovi i stabla počupana iz korena i tako u nekoliko Opština u Bosni i Hercegovini. Foto: YouTube/screenshot Zbog jakog nevremena vanredno stanje proglašeno je u Vlasenici, gdje je oštećena elektromreža i desetine zgrada. Policija… »