Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Olujni vjetar u BiH: Povrijeđene tri osobe, oštećeni brojni objekti

Al Jazeera 12.12.2017
U Banjoj Luci vjetar čupao drveće, u Tešnju se srušila munara na džamiji, dok su mnoga naselja ostala bez struje. U olujnom nevremenu koje je zadesilo Banju Luku troje građana je povrijeđeno, oštećeno je više od 100 privatnih i javnih objekata… »

Nimetz: Spor o imenu Makedonije moguće riješiti 2018.

Al Jazeera 12.12.2017
Makedonija i Grčka mogu i trebaju riješiti spor o imenu sljedeće godine, izjavio je posrednik UN-a. Spor Makedonije s Grčkom o imenu može i treba biti riješen sljedeće godine, izjavio je danas u Briselu posrednik Ujedinjenih nacija u pregovorima… »

Zbog eksplozije u Austriji bez gasa ka jugu i jugoistoku

BK TV 12.12.2017
Jug i jugoistok Evrope bez gasa posle eksplozije u austrijskom centru za distribuciju gasa. U Gasprom eksportu kažu da nemaju povređenih. Nakon današnje eksplozije u gasnom čvorištu Baumgarten prekinute su do daljnjeg isporuke gasa ka jugu i… »

Srbi u Crnoj Gori i nisu Srbi, samo to još ne znaju

Sputnik 12.12.2017
Srbi u Crnoj Gori su se našli u čudu nakon tvrdnje predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića da su crnogorski Srbi produkt „političkih procesa“ iz devedesetih godina prošlog vijeka i da se nikako ne mogu smatrati dijasporom… »

Ruska sajber kampanja cilja i Zapadni Balkan

Slobodna Evropa 12.12.2017
Sajber kampanje, zloupotreba medija i društvenih mreža, informativni i hibridni ratovi su danas ključna sredstva za moderno ratovanje, destabilizaciju stranih Vlada i ostvarivanje vojne i političke superiornosti. Kao i druge zemlje koje su se suočile… »

Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke ličnost godine!

Večernje novosti 12.12.2017
U Banjaluci po 15. put održana manifestacija Ličnost godine u organizaciji Nezavisnih novina. BANjALUKA – U Banjaluci je u ponedeljak po 15 . put održana manifestacija „ Lič nost godine 2017 “ . po izboru "Nezavisnih novina" . Prestižnu nagradu… »

U Bileći otkrivena nova grupa ilegalnih migranata

Blic 12.12.2017
Službenici Granične policije Trebinje otkrili su danas na autobuskoj stanici u Bileći osam stranaca iz Alžira, Pakistana, Maroka i Palestine, koji su ilegalno ušli u BiH. Ilegalni migranti, odnosno po tri Alžirca i Pakistanca, te Marokanac i… »

Gondolom od mora do prestonice

Večernje novosti 12.12.2017
"Impresa", jedini kvalifikovani ponuđač za gradnju žičare Kotor - Cetinje. Trasa ima 15 kilometara. Stanice su Dub, Kuk, Ivanova korita i Cetinje. ŽIČARU Kotor - Cetinje, preko Nacionalnog parka Lovćen, projekat o kojem se već dugo govori u Crnoj… »

Ni Hrvatska nije zadovoljna napretkom Srbije

Slobodna Evropa 12.12.2017
Hrvatska je jedna od pet zemalja članica Europske unije (EU) koje su podržale otvaranje još dva, ali ne i druga tri druga poglavlja u pregovorima Srbije i EU. Radi se o nedovoljnom napretku u ključnim poglavljima, prenose u hrvatskom Ministarstvu… »

U Srpskoj skoro 30 odsto žena koje su vlasnice nekretnina

Blic 12.12.2017
U Republici Srpskoj je 29,6 odsto žena vlasnica i suvlasnica nepokretnosti, a u Federaciji BiH 38,4 odsto, podaci su geodetskih uprava, koji su danas saopšteni u Sarajevu na konferenciji "Put ka ranopravnosti žena i muškaraca u zemljišnoj… »