Izvor: Danas arhiva vesti 14.12.2017

Četiri firme u trci za aerodrom, Kinezi odustali

Danas 13.12.2017
Na tenderu za koncesiju za aerodrom "Nikola Tesla" stigle su četiri ponude, pošto je kineski konzorcijum koji predvodi avio grupa HNA odustao od učešća, preneli su mediji. Tako su u trci za upravljanje aerodromom u narednih 25 godina ostali francuski… »

Poseban nadzor za ljude u Sinđijangu

Danas 13.12.2017
Kineske vlasti sakupljaju uzorke DNK, otiske prstiju i druge biometrijske podatke svakog stanovnika u zapadnoj provinciji Sinđijang, navodi se u podacima Hjuman rajts voča. U toku je izrada baze podataka dužica oka i krvne grupe svakoga stanovnika… »

Otvoren Festival Alternative film/video

Danas 13.12.2017
Otvaranjem izložbi „Sa druge strane“ Anice Vučetić i „Subverziji ne treba verovati“ Miriam de Rose i Greg de Kjura i projekcijom prvog takmičarskog programa večeras je počeo Festival novog filma i videa - Alternative film/video 2017. Publici… »

Zgrada ambasade SAD u Londonu vredi milijardu dolara

Danas 13.12.2017
Članovi diplomatske misije Sjedinjenih Država u Londonu će se sledećeg meseca preseliti u novu zgradu - u dvanaestospratnu staklenu kocku s pogledom na Temzu, koja je "teška" čak milijardu dolara. Ovo dugo planirano preseljenje realizovano je nakon… »

Nagrade SAM-a Vipu, Delti, Arnou Gujonu

Danas 13.12.2017
Srpska asocijacija menadžera dodelila je, šestu godinu zaredom, nagrade najboljim menadžerima i drugim istaknutim ličnostima i firmama u Srbiji. Nagradu za menadžera godine poneo je Dragoljub Damljanović, iz Šnajder elektrika, za poslodavca godine… »

Svedočanstvo - istina ili politika?

Danas 13.12.2017
Kako se tretira svedočanstvo u komemoraciji jugoslovenskih ratova - kao istina ili politika?, tema je internacionalnog projekta koji počinje sutra i traje do 17. decembra, najavljeno je iz Centra za kulturnu dekontaminaciju i Muzeja savremene umetnosti… »

NDMBGD: Država toleriše nasilje

Danas 13.12.2017
Umesto snažnog obračuna sa ekstremističkim grupama koje ugrožavaju bezbednost, prete i pozivaju na nasilje i smrt javnih ličnosti koje kritički govore o vlasti, država odbacuje prijave, pušta na slobodu i ignoriše pretnje i time poručuje da… »

Antić: Đilasu nedostaju program i lista

Danas 13.12.2017
U momentu kada Dragan Đilas ponovo pokazuje želju da bude gradonačelnik Beograda, prvo o čemu razmišljam je šta će reći svojim pristalicama kada bude doživeo poraz, izjavio je Aleksandar Antić (SPS), ministar energetike i nekadašnji zamenik… »

Užička policija izrekla 260 mera protiv nasilnika u porodici

Danas 13.12.2017
Broj krivičnih dela porodičnog nasilja na području Policijske uprave Užice je umereno povećan, ali to ne bi trebalo tumačiti kao povećanje tog vida nasilja, već kao rešenost žena da učestalije prijavljuju nasilnika. To je ocenio Saša… »

Nova pešačko-biciklistička staza u Petrovcu na Mlavi

Danas 13.12.2017
Svečano je otvorena novoizgrađena pešačko-biciklistička staza između Petrovca i Kamenova, paralelno sa magistralnim putem Petrovac - Požarevac, neposredno kraj ove saobraćajnice. Svečanom puštanju u saobraćaj ove savremene staze u koju je… »