Izvor: Danas arhiva vesti 14.12.2017

OIC: Jerusalim prestonica Palestine

Danas 13.12.2017
Zemlje članice Organizacije islamske saradnje (OIC) usvojile su danas deklaraciju u kojoj priznaju državu Palestinu s Istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom. Zemlje članice Organizacije islamske saradnje (OIC) odbacile su danas na vanrednom samitu u… »

Za titulu svakom po 350 hiljada evra

Danas 13.12.2017
Nemački fudbalski savez odredio je rekordne nagrade za reprezentativce i članove stručnog štaba ako odbrane titulu prvaka sveta u Rusiji naredne godine - svaki nemački fudbalski reprezentativac dobiće 350.000 evra. Na prethodnom Svetskom prvenstvu u… »

Da li vaše dete ima talenta za programiranje?

Danas 14.12.2017
„Uživam u učenju. Za mene je učenje bitno koliko i hrana, bez toga ne bih mogao da živim“, reči su Santijaga Gonzaleza osamnaestogodišnjaka iz Litltona, Kolorado, koji je 2014. godine proglašen Mocartom programiranja od strane američkih i… »

PUPS zahteva besplatan prevoz za penzionere

Danas 14.12.2017
Beogradski odbor Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i odbornička grupa te stranke u Skupštini grada zatražili su da se hitno donese odluka kojom će besplatan prevoz za penzionere i sve sugrađane starije od 65 godina biti produžen i u… »

Perović: Rat se i dalje vodi, samo savremenim sredstvima (VIDEO)

Danas 14.12.2017
Odgovor na pitanje zašto još jedna knjiga o Jugoslaviji kojim je otvorena večerašnja promocija knjige "Da li je Jugoslavija morala da umre", ujedinio je paneliste u stavu da je bila neophodna jer posmatra bivšu zajedničku državu iz sociološkog… »

Krivi ili ne, nas se to ne tiče

Danas 14.12.2017
* Srbija će nastaviti da uverava građane da balansira u odnosu na Rusiju, udaljavajući se i ovako već dovoljno udaljena od svojih suseda s jedne, odnosno EU s druge strane. Sedenje na dve stolice ili vođenje navodno balansirane politike između… »

Zatamnjen sajt Otvorenog parlamenta

Danas 14.12.2017
Usvajanje najvažnijeg državnog zakona, republičkog budžeta za 2018. godinu, bez rasprave i vremena da se obrazlože amandmani, predstavlja nastavak urušavanja institucije parlamenta kao najvišeg predstavničkog tela, smatra Centar za istraživanje… »

Tri decenije emisije "Klasiku molim"

Danas 14.12.2017
Radio Beograd je 2. decembra emitovanjem Vedijevog "Rekvijema" započeo je osmu godinu direktnih prenosa iz Metropolit opere u Njujorku. Novost je da ove godine te prenose samostalno realizuje Muzička redakcija Radio-Beograda Dva, koja stručnim… »

Upoznajte se sa FitPass Student karticom: Trening za 10-ku!

Danas 14.12.2017
Studenti Univerziteta u Beogradu dobili su priliku da usklade studentske obaveze i slobodno vreme i to na najbolji način. FitPass, koji okuplja sve ljubitelje sporta putem jedinstvenog sistema treniranja, ovog puta je predstavio posebnu karticu za sve… »

Regionalni portal privrednih registara Makedonije i Srbije

Danas 14.12.2017
U saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Centralnim registrom Republike Makedonije (CRRM), u Agenciji za privredne registre (APR) danas je počela dvodnevna radionica "Regionalni portal privrednih registara". Na njoj učestvuju… »