Izvor: Danas arhiva vesti 14.12.2017

Donacija EU policiji

Danas 14.12.2017
Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme. Donacija računarske opreme će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i… »

"Premijerka pokazala elementarno neznanje"

Danas 14.12.2017
Izjava premijerke Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera" izazvala je buru negodovanja u stručnoj javnosti. Sagovornici Danasa smatraju da sem što je premijerka pokazala elementarno… »

Svečano otvoren 11. Festival nauke

Danas 14.12.2017
Najveća naučna zabava u regionu ove godine poprimila je sasvim nove dimenzije jer je samo tokom prvog dana Festivala nauke, danas na Beogradskom sajmu, zabeleženo više od 8000 poseta. Uz eksplozivne eksperimente, sportske automobile, trke sa… »

Priština odbacila zahtev Turske za izručenje njenog državljanina

Danas 14.12.2017
Sud u Prištini odbacio je zahtev Turske za izručenje turskog državljanina Ugura Toksoja koji je optužen za terorizam, javio je AP. Tužilac Ali Redža je izjavio agenciji da je zahtev za izručenje odbačen jer turske vlasti nisu dostavile dokaze da… »

MUP identifikuje učesnike incidenta na derbiju

Danas 14.12.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da po nalogu nadležnog tužilaštva radi na identifikaciji osoba, koje su učestvovale u incidentima tokom fudbalske utakmice između FK Partizan i FK Crvena zvezda. U tučama je povređeno više… »

BIRN: Dodeljivali novac jedni drugima

Danas 14.12.2017
Fantomska medijska organizacija puštoši medijske konkurse u Vojvodini, dok u lokalnim komisijama budžetski novac dodeljuju jedni drugima, javlja N1, pozivajući se na istraživanje Balkanske istraživačke regionalne mreže (BIRN). Prema nalazima BIRN… »

Duda Ivković izabran za Ličnost godine

Danas 14.12.2017
Nedeljnik i Turning Points - čuveni godišnjak Njujork tajmsa koji od prošle godine izlazi i na srpskom jeziku - za ličnost godine izabrali su proslavljenog srpskog trenera Dušana Dudu Ivkovića. Izbor ličnosti koja je obeležila godinu za nama… »

Izrael odgovorio vazdušnim udarima na raketiranje iz Gaze

Danas 14.12.2017
Tri položaja palestinskog islamističkog pokreta Hamas napale su izraelske vazduhoplovne snage u odgovoru na tri rakete ispaljene iz pojasa Gaze na Izrael, saopštila je izraelska vojska. Kako prenose mediji, napadnuto skladište oružja i mesta za… »

Donacija Prihvatilištu za odrasla i stara lica

Danas 14.12.2017
Prihvatilištu za odrasla i stara lica uručena je donacija u vidu bele tehnike. Donaciji su uručili sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i… »

Tuča navijača na početku derbija, 20 povređeno (FOTO)

Danas 14.12.2017
Pet minuta nakon početka prvenstvenog meča fudbalera Partizana i Crvene zvezde, na stadionu FK Partizan došlo do tuče navijača u kojoj je povređeno najmanje 20 osoba. Do tuče je došlo na južnoj tribini gde se nalaze navijači Partizana… »