Izvor: Danas arhiva vesti 14.12.2017

Kuburović: Od hrvatskog ministarstva nije stigao nikakav zahtev

Danas 14.12.2017
Ministarsvo prevde Srbije nije dobilo od hrvatskog ministarstva nikakav zahtev, niti optužni akt, niti predlog za ekstradiciju, pa ne možemo da se izjasnimo o čemu se radi. Ovo je rekla ministarka pravde Nela Kuburović povodom krivičnih prijava… »

Mali sa Sapatom o bratimljenju Beograda i Havane

Danas 14.12.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Kubi sa predsednikom Provincijske skupštine narodne vlasti Havane Reinaldom Garsiom Sapatom, sa kojom je razgovarao o uspostavljanju bliže saradnje između dve prestonice. Siniša Mali je pozvao… »

Hrkalović: Policija ne ignoriše pretnje Mariniki Tepić

Danas 14.12.2017
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović demantovala je danas tvrdnje poslanika Demokratske stranke Balše Božovića da policija ništa ne preduzima povodom pretnji smrću poslanici Mariniki Tepić. Ona je podsetila da je… »

Vlast ukrala vreme opoziciji

Danas 14.12.2017
Do kraja ove nedelje budžet za narednu godinu biće usvojen, a da se poslanici Skupštine Srbije, prvi put u istoriji novijeg parlamentarizma, praktično nisu ni dotakli tog najvažnijeg ekonomskog zakona. Raspravu od oko hiljadu amandmana na budžet… »

Norveška prva u svetu ugasila FM radio

Danas 13.12.2017
Norveška je završila proces digitalizacije radija i tako postala prva zemlja u svetu koja je ugasila nacionalno emitovanje signala putem FM mreže. Digitalizacija koja je počela 11. januara omogućiće bolji kvalitet zvuka, više stanica i funkcija… »

Kuburović: Vreme sistemske korupcije

Danas 14.12.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović upozorila je danas da živimo u vremenu sistemske korupcije koja je politički, institucionalni, ekonomski i kulturni problem. Govoreći na konferenciji Saradnja antikorupcijskih institucija u regionu, Kuburović je rekla… »

Ministarstvo čestitalo Dan bibliotekara

Danas 14.12.2017
Ministarstvo kulture i infomisanja čestitalo je Dan bibliotekara Srbije svim zaposlenima. Kako ističu, sa povišenom pažnjom i brigom reaguju na pojave u više sredina u Srbiji, čija je posledica promena statusa kulturnih ustanova i veštačko… »

Štrajkovi blokirali Grčku

Danas 14.12.2017
Grčku potresa talas štrajkova i protesta protiv oštrih mera štednje koje je odobrio premijer Aleksis Cipras, a u mirnoj koloni koja je oko podneva krenula prema zgradi atinskog parlamenta, gde poslanici raspravljaju o budžetu za 2018., okupilo se… »

Dizni kupuje Foks od Mardoka

Danas 14.12.2017
Kompanija Volt Dizni preuzeće kompaniju 21st Century Fox od medijskog mogula Ruperta Mardoka, za 52,4 milijarde dolara, prenosi Blumberg. Dizni će tako postati vlasnik čuvenog holivudskog studija 20th Century Fox, zatim udela u Skaju (Sky Plc)… »

Andrić nam je preko potreban

Danas 13.12.2017
U završnici obeležavanja 125 godina od rođenja jedinog jugoslovenskog i srpskog nobelovca, u Srpskoj akademija nauka i umetnosti danas je počeo dvodnevni naučni skup pod nazivom "Delo Ive Andrića" u kome učestvuje 39 naučnika iz Srbije, Crne Gore… »