Izvor: Danas arhiva vesti 14.12.2017

Studentsko humanitarno veče za užičke mališane

Danas 14.12.2017
Unija studenata Užica, u saradnji sa užičkim Učiteljskim fakultetom, organizovaće večeras u 20 časova „Humanitarno muzičko veče“ u amfitetaru tog fakulteta. Cilj akcije je da se prikupe slatkiši i naprave novogodišnji paketići za decu iz… »

Da li vaše dete ima talenta za programiranje?

Danas 14.12.2017
„Uživam u učenju. Za mene je učenje bitno koliko i hrana, bez toga ne bih mogao da živim“, reči su Santijaga Gonzaleza osamnaestogodišnjaka iz Litltona, Kolorado, koji je 2014. godine proglašen Mocartom programiranja od strane američkih i… »

Dačić: Oni hoće vlast u Srbiji

Danas 14.12.2017
Beogradske izbore opozicija doživljava kao probu za to koliko ljudi oko sebe mogu da okupe, kako bi potom nastupili na parlamentarnim izborima , izjavio je predsednik Socijalističke partije Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić, koji smatra da se… »

Od Festivala lampiona bebama na dar

Danas 14.12.2017
Prva studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ uručila je Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu četiri pulsna oksimetra koja su obezbeđena sredstvima prikupljenim na drugom Osmehovom festivalu lampiona, održanom… »

Filmski vodič od 14. do 20. decembra

Danas 14.12.2017
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke. Deset srpskih filmskih klasika biće digitalno restaurirano i prikazano u narednih godinu dana u okviru projekta… »

Glasanje po modelu konsenzus minus jedan

Danas 14.12.2017
* Sve članice CEFTA načelno se slažu s predlogom Srbije da se promeni način glasanja, odnosno da se primeni model "konsenzus minus jedan", čime bi se izbegla dosadašnja praksa da jedna država blokira drugu prilikom glasanja o važnim sporazumima… »

U Kini obeleženo 80 godina od ratnog zločina

Danas 14.12.2017
Kina je danas obeležila osamdesetu godišnjicu Nankinškog masakra uz apele na saradnju s Japanom na održavanju mira. Međutim, prema pisanju Rojtersa, kineski predsednik Si Đinping se nije isticao tokom ceremonije obeležavanja, a obraćanje javnosti… »

Branku Rosiću Medalja Britanske imperije

Danas 13.12.2017
Poznatom beogradskom piscu i novinaru Branku Rosiću danas je uručena Medalja Britanske imperije ( BEM) u ime NJ.K.V. Elizabete II. Na svečanoj ceremoniji medaju mu je u svojoj rezidenciji dodelio Nj.E. Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji… »

Svi važni pozorišni umetnici nastupali su na Bitefu

Danas 13.12.2017
"Ja sam lično veoma počastvovan da smo mi u kontekstu Premia Europa, najveće evropske ali i svetske pozorišne nagrade i manifestacije koja obeležava 30 godina postojanja, imali mogućnost da proslavimo 50 godina Bitefa. Međutim, to je i logično i… »

Dobili podršku Putina i OK Rusije

Danas 13.12.2017
Olimpijski komitet Rusije odlučio je da podrži sportiste koji žele da se takmiče na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine, a većina bi da učestvuje u Južnoj Koreji, čak i kao neutralni takmičari. Međunarodni olimpijski komitet je… »