Izvor: Danas arhiva vesti 14.12.2017

Turska investira u požarevčku industriju

Danas 14.12.2017
Ambasador Turske Tanžu Bilgič: "Završavamo fabriku tekstila u kojoj će biti uposleno preko hiljadu radnika" Ambasador Turske Tanžu Bilgič danas je u zvaničnoj radnoj poseti Požarevcu. Amdasadora najmnogoljudnije zemlje na Balkanu i njegove… »

Pouzdan partner na evropskom putu

Danas 14.12.2017
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović u beogradskom Sava centru potpisao je Sporazum o saradnji - podrška lokalnim samoupravama u planiranju i programskom budžetiranju i Memorandum o razumevanju - Reforma poreza na imovinu. Svečano potpisivanje dva… »

Godine briselskog puta dovele su nas na granicu Sudana

Danas 14.12.2017
Čitajući ovih dana uporedne podatke o prosečnoj zaradi u evropskim i afričkim zemljama, postade mi očigledno kako je srpska zarada zapravo niža od one koju dve trećine žitelja Crnog kontinenta mesečno inkasira. Ova činjenica možda i ne bi bila… »

Švajcarska (2): Moćna i tiha divljina

Danas 14.12.2017
S druge strane, nad vodama se uzdiže gradski hram Zarnena, kao kakva venecijanska crkva na ivici lagune. Odraz mu se belasa na naboranoj površini jezera, dolazi skoro do druge obale, do mene. U Ženevi, Andrić je pisao da je švajcarska priroda… »

Jelica Minić: Palma u skladu sa aktuelnim trendovima u EU

Danas 14.12.2017
Izbor dobitnika nagrade "Najevropljanin", koju, od 2008. godine, potpuno samostalno dodeljuje Prva evropska kuća, pokazuje, nažalost, da je namera organizatora sopstvena promocija u mnogo većoj meri nego što je to promocija evropskih vrednosti . To za… »

Monopol, lepša slika derbija

Danas 14.12.2017
Večiti rivali Crvena Zvezda i Partizan dobili su nov teren za igru, na kom mogu odmeriti svoje snage – na terenu društvene igre Monopol. Od pretojećeg vikenda klupski rivali Crvena Zvezda i Partizan se mogu pohvaliti da su jedni od retkih fudbalskih… »

Vojvođanska banka donirala računare Gerontološkom centru

Danas 14.12.2017
Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru, koji je mesec solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje je donirala gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji, ukupno 190 računara. Ustanovi gerontološki centar… »

Naor: Odluka Trampa priznanje realnosti

Danas 14.12.2017
Profesor na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu Arije Naor ocenio je danas da odluka američkog predsednika Donalda Trampa da ambasadu SAD iz Tel Aviva premesti u Jerusalim predstavlja priznanje realnosti i izrazio uverenje da će taj potez slediti i… »

Narodni poslanici idu na sistematski pregled

Danas 14.12.2017
* Opozicioni poslanici smatraju da bi zdravstveni podaci mogli biti zloupotrebljeni. Skupština Srbije raspisala je tender za sistematski pregled zaposlenih koji obuhvata niz specijalističkih pregleda, a obaviće ih zdravstvena ustanova koja da najbolju… »

Da li će građani plaćati taksu zbog spalionice u Vinči?

Danas 14.12.2017
Filip Tijel, direktor kompanije Suez, koja je sklopila javno-privatno partnerstvo sa Gradom za izgradnju spalionice otpada u Vinči, izjavio je da će gradske vlasti uvesti novu, namensku taksu za upravljanje otpadom, na "Balkanskom energetsko -… »