Izvor: Danas arhiva vesti 14.12.2017

Obeleženo 25 godina diplomatskih odnosa sa Izraelom

Danas 14.12.2017
Srbija i Izrael imaju sve razvijenije političke i ekonomske odnose, ocenili su danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam na obeležavanju 25 godina diplomatskih odnosa. Dačić je u Beogradu, na otvaranju… »

Poslanici mogu da odbace sporazum Britanije sa EU

Danas 13.12.2017
Parlament Velike Britanije večeras je tesnom većinom izglasao amandman na Zakon o Bregzitu, kojim je Vladi oduzeto pravo da sama odluči kakav će biti konačan dogovor sa EU oko uslova napuštanja evropske zajednice. Amandmanom je predviđeno da… »

Ulov ribe na otvorenim vodama potencijalna opasnost po zdravlje

Danas 14.12.2017
Veliki božićnji post period je kad je u Srbiji povećana konzumacija ribe i ribljih proizvoda, te Svetska organizacija za prirodu (WWF) i Ujedinjeni ribolovci Srbije skreću pažnju na posledice neodgovornog korišćenja ribe. Pre svega, ističu… »

Đukić Dejanović: Ne isključujem izbore

Danas 14.12.2017
Ako neprihvatanje tuđih stavova do te mere remeti rad najvišeg zakonodavnog tela, možda Narodna skupština zaslužuje da bude sastavljena od drugačijih personalnih rešenja, pa i drugačijih partijskih opcija, izjavila je ministarka bez portfelja… »

Poziv Rusima da privatizuju kompanije iz hemijskog kompleksa

Danas 13.12.2017
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović sastao se danas sa delegacijom Odbora Državne Dume za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo Ruske Federacije kako bi razgovarali o potencijalima za širenje… »

Poverenik: Nepravilnosti u izdavanju senior kartice

Danas 14.12.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv načelnika Gradske uprave povodom obrade podataka za izdavanje "Beogradske senior kartice. Zbog toga… »

Senator optužen za seksualni napad se ubio

Danas 14.12.2017
Nakon optužbi za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, republikanski senator iz Kentakija Den Džonson nađen je mrtav u automobilu. Kako navod BBC, osnovna pretpostavka policije je da je on izvršio samoubistvo jer je pronađen u automobilu parkiranom u… »

Pritvor okrivljenom za pretnje Mariniki Tepić

Danas 14.12.2017
Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana Tomislavu Lovrekoviću okrivljenom za ugrožavanje sigurnosti narodne poslanice Marinike Tepić. Odlučujući o žalbi Višeg javnog tužilaštva u Beogradu izjavljenoj… »

Kvartalni monitor: Skroman privredni rast

Danas 14.12.2017
Privreda Srbije je u 2017. godini ostvarila značajan napredak ka uspostavljanju makroekonomske stabilnosti, ali je privredni rast skroman, a izostale su i znatnije reforme, ocenili su autori novog broja Kvartalnog monitora. Kako se ističe, jačanje… »

Tilerson ublažio stav prema Pjongjangu

Danas 13.12.2017
Sjedinjene Države su "spremne da u bilo kom trenutku razgovaraju" sa Severnom Korejom bez ikakvih preduslova, ali tek nakon "perioda tišine" bez novih nuklearnih i raketnih testova, izjavio je državni sekretar Reks Tilerson. Njegova izjava predstavlja… »