Svet arhiva vesti 28.04.2018

Iran upozorava Severnu i Južnu Koreju: Čuvajte se Trampa

Srbija danas 28.04.2018
Ne može mu se verovati... Iransko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je vođe Severne i Južne Koreje da drže podalje američkog predsednika Donalda Trampa od svojih mirovnih napora dan nakon što su dve zemlje potpisale sporazum o Korejskom… »

Rusija će pobediti olovkom, ne olovom

Sputnik 28.04.2018
Rekordan broj učesnika međunarodnog sastanka visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti, koji je pod okriljem Saveta za bezbednost Ruske Federacije održan u Sočiju, svedoči o tome da Rusija ima sve više istomišljenika kada je reč o… »

"Odvezala" se velika žuta patka i – pravac na put / VIDEO

B92 28.04.2018
Velika žuta gumena patka na naduvavanje ometala je saobraćaj na putu između dva bloka u naselju Ist vilidž u američkom gradu Demojn. Kako su preneli mediji, vozači se na putevima susreću sa raznim vrstama prepreka, ali na ovakvu nikada nisu… »

Lavrov: Rusija i dalje otvorena za dijalog o Siriji

Sputnik 28.04.2018
Rusija je i dalje otvorena za dijalog sa svim partnerima u interesu pravednog rešavanja krize u Siriji, na osnovi koja je prihvatljiva svim grupama u Siriji, izjavio je tokom telefonskog razgovora s francuskim ministrom inostranih poslova Žan-Ivom le… »

Rusija tvrdi da su došli u posed američke rakete "tomahavk", SAD to negira

BK TV 28.04.2018
Dok Rusija tvrdi da se došla u posed američke krstareće rakete "tomahavk", SAD te navode odbacuju kao "apsurdne". Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Rusija došla do raketa "tomahavk" i da će ih proučiti kako bi poboljšala svoje… »

RT raspisao međunarodni konkurs „Haled el Hatib“ za ratne izveštače

Sputnik 28.04.2018
Televizijski kanal RT raspisao je konkurs za dodelu međunarodnih priznanja posvećenih uspomeni na ratnog izveštača RT Arabika Haleda el Hatiba koji je poginuo u Siriji. Svake godine na dan Hatibove pogibije biće nagrađivani najbolji radovi ratnih… »

(Video) Podstanari iz pakla: Gazda ih jedva isterao iz stana, a kada je ušao zatekao je leševe konja! Ali to nije najgore!

Kurir 28.04.2018
Nakon što je izbacio podstanare iz, Australijanac Troj Lav je na svom posedu zatekao gomile đubreta, slomljenu ogradu, životinjski izmet, izgorele plafone, uništene tepihe, oštećenja od poplava i buđ. Lav je pronašao čak i lešine konja u fazi… »

Pucano na pristalice Lule da Silve u Brazilu, dvoje ranjeno

RTS 28.04.2018
Najmanje dve osobe su ranjene u južnoj brazilskoj državi Parana kada je zasad nepoznati napadač pucao na pristalice bivšeg predsednika Lusa Injasija Lule da Silve. Služba za javnu bezbednost je saopštila da se incident odigrao u jutarnjim satima u… »

Nemački diplomata: Podeljenost Nemačke, EU i Rusije je u interesu Amerike

Sputnik 28.04.2018
Većina Rusa prijateljski je nastrojena prema Nemačkoj, a i većina Nemaca bi volela da se poboljšaju odnosi naše zemlje s Moskvom, izjavio je počasni konzul Nemačke u Rusiji Hajno Vize. To ometa Vašington koji, prema njegovom mišljenju, želi… »

Ukrajinci podržali učiteljicu koja je obeležila Hitlerov rođendan

Sputnik 28.04.2018
U Lavovu je održan skup podrške poslanici Gradskog saveta iz redova nacionalističke partije „Sloboda“, učiteljici Marjani Batjuk, koja je dobila otkaz u školi zbog toga što je na Fejbuku objavila poruku posvećenu danu rođenja nacističkog… »