Svet arhiva vesti 28.04.2018

"Gvozdena posvećenost odbrani Južne Koreje"

Vesti online 28.04.2018
Američki ministar odbrane Džejms Matis potvrdio je danas "gvozdenu posvećenost SAD" odbrani Južne Koreje "uz korišćenje punog spektra američkih kapaciteta". Matis i njegov južnokorejski kolega Song Jung-mu saopštili su da su veoma posvećeni… »

(Video) Skup podrške učiteljici koja je veličala Hitlera i dobila otkaz: Ukrajinka tvrdi da joj je Fejsbuk nalog hakovan…

Kurir 28.04.2018
U Lavovu je održan skup podrške poslanici Gradskog saveta iz redova nacionalističke partije "Sloboda“, učiteljici Marjani Batjuk, koja je dobila otkaz u školi zbog toga što je na Fejbuku objavila poruku posvećenu danu rođenja nacističkog vođe… »

Amerika poziva na sankcije protiv Irana

B92 28.04.2018
SAD pozivaju svoje evropske saveznike i druge zemlje da uvedu sankcije Iranu kako bi ta država obuzdala svoj raketni program. To je izjavio viši politički savetnik američkog državnog sekretara Brajan Huk. "Pozivamo zemlje širom sveta da sankcionišu… »

Lavrov: Zahtevi opozicije za smenu Asada otežavaju

B92 28.04.2018
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov kaže da zahtevi opozicije za smenu vlasti u Siriji otežavaju obnavljanje ženevskog procesa za političko rešenje u Siriji. "U kontekstu pokušaja oživljavanja ženevskog procesa smatramo krajnje destruktivnim… »

Dva požara u Trampovoj kuli u Bakuu

BK TV 28.04.2018
Dva požara izbila su u praznoj višespratnoj zgradi u prestonici Azerbejdžana, koja je trebalo da bude hotel u okviru brenda Donalda Trampa u bivšoj sovjetskoj republici, pre nego što je on izabran za predsednika SAD. Prvi požar izbio je na 33… »

Ruski globalni navigacioni sistem GLONASS radi bez problema

Sputnik 28.04.2018
Saopštenja o navodnom globalnom otkazivanju rada ruskog navigacionog satelitskog sistema GLONASS nisu istinita, izjavio je zamenik generalnog direktora državne korporacije „Roskosmos“ za automatske kosmičke komplekse i sisteme Mihail Hajlov. Niz… »

Trampovu kulu u Azerbejdžanu zahvatio novi požar (video)

Srbija danas 28.04.2018
Nije poznat uzrok. Dva požara izbila su u praznoj višespratnici u prestonici Azerbejdžana, koja je trebalo da bude hotel u okviru brenda Donalda Trampa u bivšoj sovjetskoj republici, pre nego što je on izabran za predsednika SAD. Prvi požar izbio je… »

Kako je zemlja na ivici Evrope postala ekonomska sila?

Vesti online 28.04.2018
Irska se kroz svoju istoriju suočavala s brojnim ekonomskim problemima, iseljavanjem i siromaštvom, ali je u drugoj polovini dvadesetog veka sprovela reforme, kojima je postavila temelje za modernu i dinamičnu ekonomiju i transformisala se iz… »

Vladajuća partija bez kandidata za premijera

B92 28.04.2018
Vladajuća stranka u Jermeniji odlučila je da neće imati svog kandidata za mesto premijera, kako bi se sprečilo pogoršanje političke krize u toj zemlji. Jermenski parlament bi trebalo da se sastane u utorak kako bi izabrao novog premijera, pošto je… »

"Čudan odnos Makrona i Trampa, Emanuel je pasivan partner"

B92 28.04.2018
Izjava bivšeg francuskog predsednika Fransoe Olanda povodom posete njegovog naslednika Emanuela Makrona Beloj kući izazvala je i reakciju vlasti. Oland je, gostujući na televiziji TMC, rekao da je odnos predsednika francuske republike i američkog… »