Svet arhiva vesti 28.04.2018

Protesti u Španiji zbog blaže kazne optuženima za silovanje

Politika 28.04.2018
Desetine hiljada ljudi demonstriralo je treći dan zaredom u Pamploni, na severu Španije, zbog toga što je grupa muškaraca, koja je bila optužena za silovanje, osuđena za lakše krivično delo. Prema procenama lokalne policije, na ulicama se okupilo… »

Američki nosač aviona Hari Truman uplovio u Mediteran

Politika 28.04.2018
VAŠINGTON – Američki nosač aviona Hari Truman ušao je u Mediteran nakon što je prošao Gibraltarski moreuz, objavljeno je na sajtu Navy.mil. Komandant nosača, kapetan Nikolas Diena, izjavio je da je ponosan na profesionalnu veštinu posade koja je… »

Šiiti: Ispalili smo rakete na Saudijsku Arabiju; Presreli smo četiri od osam projektila

Večernje novosti 28.04.2018
Jemenski pobunjenici Šiiti saopštili su danas da su ispalili osam balističkih raketa na grad Džizan u Saudijskoj Arabiji. Jemenski pobunjenici Šiiti saopštili su danas da su ispalili osam balističkih raketa na grad Džizan u Saudijskoj Arabiji… »

Preminuo dečak Alfi Evans

Radio 021 28.04.2018
Dečak Alfi Evans kojeg je bolnica u Liverpulu skinula s aparata, a sud njegovim roditeljima nije dopustio da lečenje nastave u Italiji, preminuo je noćas. Alfi Evans mesecima je bio u središtu borbe njegovih roditelja protiv britanskog zdravstvenog i… »

Britanska štampa: Tramp bi trebalo da dobije Nobela za mir!

Pravda 28.04.2018
Britanski Telegraf piše da bi američkom predsedniku trebalo dodeliti Nobelovu nagradu za mir zbog uloge u pomirenju Severne i Južne Koreje, ali veruje da se to neće dogoditi. Odbor za dodelu Nobelove nagrade ima svojevrstan fetiš da dodeljuje nagradu… »

Zimbabve legalizovao medicinsku i naučnu marihuanu

B92 28.04.2018
Zimbabve je legalizovao proizvodnju marihuane za medicinsku i naučnu upotrebu, javlja agencija Asošijejtid pres. U saopštenju ministra zdravlja Zimbabvea se kaže da pojedinci i korporacije mogu da apliciraju za licencu za proizvodnju marihuane, za… »

Brižit Makron: Melanija Tramp je zabavna, ali suzdržana

Politika 28.04.2018
Pariz - Supruga francuskog predsednika Brižit Makron opisala je američku prvu damu Melaniju Tramp, nakon nedavnog susreta sa njom, kao „ženu punu radosti sa kojom se mnogo smejala”, ali i kao ženu koja u sebi to potiskuje i koja, iz bezbednosnih… »

Mirovnjaci pustili Sirijce da poginu? Znali sve, a ćutali

B92 28.04.2018
Beč -- Austrijski vojnici u sastavu mirovne misije UN u Siriji optuženi su da su dozvolili da sirijski vojnici stradaju neobavestivši ih o zasedi za koju su znali. Reč je o događaju iz septembra 2012. godine, kada su austrijski mirovnjaci primetili… »

Irak: Islamska država pogubila dvojicu kandidata za izbore

B92 28.04.2018
Agencija Amak Islamske države objavila je video na kojem je prikazano pogubljenje "dvojice kandidata" na parlamentarnim izborima u gradu al Tarmija. ID je ranije ove nedelje saopštila da će napadati birališta u Iraku tokom parlamentarnih izbora kao i… »

(Video) Brutalna osveta bivšeg đaka: Deca su ga maltretirala, a on se vratio naoružan i iskasapio 9 učenika!

Kurir 28.04.2018
Broj poginulih u napadu nožem u blizini škole u provinciji Šansi na severozapadu Kine danas je porastao na devet. Napad se dogodio juče, a izveo ga je bivši učenik koji je želeo da se osveti zbog toga što su ga druga deca maltretirala. U napadu je… »