Svet arhiva vesti 28.04.2018

I dalje kontrole na granici Austrije prema Mađarskoj i Sloveniji

Politika 28.04.2018
Beč - Na austrijskoj granici prema Mađarskoj i Sloveniji kontrole će biti produžene za još šest meseci, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beču. Evropska komisija odobrila je nastavak graničnih kontrola za daljih šest meseci… »

Putin je moj prijatelj, a Rusija je glavni igrač za Evropu

Vesti online 28.04.2018
"Rusija je važan učesnik na međunarodnoj sceni, a ne regionalna država, a Evropa mora da obnovi kontakt s Moskvom pošto pitanje evropske bezbednosti ne može da se razmatra bez učešća Ruske Federacije", izjavio je u subotu šef Evropske komisije… »

Medvedev Obami: Dođi da vidiš da li je ruska ekonomija "u fronclama“

Vesti online 28.04.2018
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev predložio je bivšem predsedniku SAD Baraku Obami da poseti Rusiju i da pogleda njenu ekonomiju "pocepanu na froncle". Medvedev se za televizijski kanal "Rusija 1“ prisetio reči Obame, koji je 2015. godine izjavio da… »

Osveta najvećeg neprijatelja: Ovo će Trampa da razbesni

Blic 28.04.2018
Američki div Amazon zabeležio je rast prihoda od 43 odsto, na 51 milijardu dolara. Ovaj rast poguran je većim obimom prodaje u internet-trgovini u SAD. Takođe, Amazon je udvostručio neto dobit, koja je porasla na 1,6 milijardi dolara. Tako je… »

Dva požara u kuli Tramp: Jedna osoba u bolnici zbog trovanja (video)

Blic 28.04.2018
Dva požara izbila su u praznoj višespratnici u prestonici Azerbejdžana, koja je trebalo da bude hotel u okviru brenda Donalda Trampa u bivšoj sovjetskoj republici, pre nego što je on izabran za predsednika SAD. Prvi požar izbio je na 33. spratu… »

J. Koreja poslala borbene avione da presretnu kinesku letelicu

Vesti online 28.04.2018
Južna Koreja je poslala borbene avione radi presretanja kineske izviđačke letelice koja je ušla u zonu protivvazdušne odbrane te zemlje, saopšteno je danas iz Generalštaba južnokorejske vojske. U saopštenju je izraženo uverenje da je kineski… »

Novina u Rumuniji: Uvode se testiranja na drogu u crnomorskim odmaralištima

Blic 28.04.2018
Rumunska ministarka unutrašnjih poslova Karmen Dan najavila je danas da će ovog leta biti sprovedena testiranja na drogu u svim rumunskim odmaralištima na Crnom moru, kao i direktne intervencije u borbi protiv šverca i konzumiranja droge. "Suočavamo… »

Putin naložio: Napravite novi Atlas sveta, evo zbog čega

Večernje novosti 28.04.2018
Predsednik Putin naložio je Ruskoj državnoj službi za registraciju, katastar, i kartografiju registru i Ruskom geografskom društvu da napravi novi geografski atlas bez iskrivljivanja podataka. Predsednik Putin naložio je Ruskoj državnoj službi za… »

Nlo sleteo u Englesku? (video)

Večernje novosti 28.04.2018
Lokalni stanovnik Bridžvotera, Somerset, koji je snimao grmljavinu zabeležio je veliki crni objekat koji se spušta ka zemlji, prateći dugu. Zagonetni predmet koji se sjurio ka zemlji tokom grmljavine u Velikoj Britaniji korisnike društvenih mreža… »

Zarif: Neprihvatljive izmene nuklearnog sporazuma

RTS 28.04.2018
Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif ocenio je kao neprihvatljiv zahtev američkog predsednika Donalda Trampa za izmene nuklearnog sporazuma, koji je Teheran postigao sa svetskim silama 2015. godine. Zarif je to rekao posle sastanka sa… »