Svet arhiva vesti 28.04.2018

Ovo se do sada nije znalo: „Rusko poreklo“ američkog lovca F-35!

Pravda 28.04.2018
Porodica lovaca-bombardera pete generacije Lokid Martin F-35 lajtning II ima „rusko poreklo“ i konture sovjetskog aviona Jak-141, navodi američki portal „Task end purpos“. Kako navodi portal, stvaranje novog stelt-aviona je omogućio Pad gvozdene… »

SAD verovatno najveći svetski izvoznik nafte

Nova ekonomija 28.04.2018
SAD će verovatno naredne godine prestići Saudijsku Arabiju i postati najveći svetski izvoznik nafte, prema procenama američke banke Sitigrup. Imajući u vidu činjenicu da je američka proizvodnja nafte porasla na nezapamćene nivoe u trenutku kada… »

Grčka računa na nove turiste i podiže cene

Politika 28.04.2018
Očekuje se dolazak oko milion gostiju iz Srbije. – Migrantska kriza opustošila Lezbos, Hios i Samos. Od našeg dopisnika Atina – Grčka računa na porast broja turista i očekuje da će ih ove godine biti 18 posto više nego lane. To znači da će… »

Snimak prinudnog sletanja indijskog vojnog aviona pored Moskve

Sputnik 28.04.2018
Avion Il-38 Vojno-vazduhoplovnih snaga Indije prinudno je sleteo sinoć na aerodrom „Žukovski“ u blizini Moskve, saopštila je korporacija „Iljušin“. „Avion Il-38 uspešno se prizemljio s neotvorenim prednjim stajnim trapom. Oko njega su… »

Dva požara u Trampovoj kuli u Bakuu

Dnevnik 28.04.2018
BAKU: Dva požara izbila su u praznoj višespratnici u prestonici Azerbejdžana, koja je trebalo da bude hotel u okviru brenda Donalda Trampa u bivšoj sovjetskoj republici, pre nego što je on izabran za predsednika SAD. Prvi požar izbio je na 33… »

Oland: Čudno rukovanje Trampa i Makrona

Blic 28.04.2018
Bivši predsednik Francuske Fransoa Oland kritički se osvrnuo na posetu Vašingtonu aktuelnog francuskog predsednika Emanuela Makrona, posebno na njegov odnos s američkim predsednikom Donaldom Trampom. Tokom trodnevne posete, Makron i Tramp su se… »

Ugašen požar u Trampovoj kuli, jedna osoba povređena (video, foto)

BK TV 28.04.2018
Vatra! Požar koji je izbio u zdanju Tramp tauer Baku u glavnom gradu Azerbejdžana je ugašen, prenose ruski mediji. Jedna osoba je u teškom stanju hospitalizovana zbog trovanja dimom. Toranj, koji ima 33 sprata i visok je 130 metara, je dovršen, ali… »

SAD pozivaju saveznike da uvedu sankcije Iranu

Dnevnik 28.04.2018
RIJAD: Sjedinjene Američke Države pozivaju svoje evropske saveznike i druge zemlje da uvedu sankcije Iranu kako bi ta država obuzdala svoj raketni program, izjavio je danas viši politički savetnik američkog državnog sekretara Brajan Huk. "Pozivamo… »

"Mirotvorac": Trampa već nominuju za Nobelovu nagradu za mir, a evo i zašto

Srbija danas 28.04.2018
"To se ne bi desilo bez Trampa" Američki senator republikanac Lindsi Grem smatra da predsedniku SAD Donaldu Trampu treba uručiti Nobelovu nagradu za mir ako se reši kriza na Korejskom poluostrvu, javlja jedna amrička televizija. - Donald Tramp je… »

Džihadisti u rasulu: Sirijska vojska pobedničkim koracima maršira u južnom Damasku (foto)

Srbija danas 28.04.2018
Velika pobeda nakon žestokih borbi. Sirijska vojska nastavila je sa ofanzivom u južnim distriktima Damaska, oslobađajući nove oblasti koje su bile pod okupacijom Islamske države. Predvođena 105 brigadom Republikanske garde, sirijska vojska je uspela… »