Svet arhiva vesti 14.08.2018

Agonija u Italiji se nastavlja: Među mrtvima i dete (foto)

Srbija danas 14.08.2018
Broj žrtava raste iz sata u sat. Dvadeset dva lica su stradala, među kojima i jedno dete, kada se u blizini Ðenove, grada na severu Italije, danas urušio nadvožnjak koji čini deo auto-puta. Iz Ministarstva navode je pet povređenih osoba u bolnici i… »

Makron pruža ruku pomoći: Francuska stoji uz Italiju u ovoj tragediji

Srbija danas 14.08.2018
Nesreća nikoga nije ostavila ravnodušnim. Francuski predsednik Emanuel Makron ponudio je danas Italiji pomoć svoje države povodom nesreće u kojoj je, nakon rušenja nadvožnjaka u blizini Ðenove, život izgubila dvadeset dva lica. Iz kabineta… »

Topi se teritorija IS u Svejdi: Sirijska vojska na pragu konačne pobede u užarenoj pustinji (video)

Srbija danas 14.08.2018
Džihadisti na kolenima. Sirijske snage i dalje nastavljaju sa operacijama protiv Islamske države u istočnoj Svejdi u pokušaju da razbiju čitav džihadistički džep. Žestoke bitke između sirijskih snaga i džihadista Islamske države vodile su se u… »

Stiže moćno pojačanje u konačnoj ofanzivi na Idlib: Hoće li Kina iznenada prelomiti rat u Siriji?

Srbija danas 14.08.2018
Ključna uloga CRVENOG ZMAJA u predstojećim borbama. Kina je vrlo zainteresovana i zbog svoje unutrašnje bezbednosti, ekonomskog razvoja i zbog mira duž trasa Novog puta svile da pobunjenici u Siriji budu pacifikovani, onemogućeni i eliminisani… »

Štampa odlazi u zaborav?

Vesti online 14.08.2018
Štampane dnevne novine u Nemačkoj dnevno čita oko 40 miliona građana što je 1,3 miliona manje nego u istom periodu prošle godine, saopštila je agencija za medijske analize AGMA. Prema najnovijim podacima 55,8 odsto odraslog stanovništva Nemačke… »

Nebraska pogubila osuđenika fentanilom

Politika 14.08.2018
Keri Din Mur pogubljen zbog ubistva dvojice taksista 1979. godine. - Nemački proizvođač lekova Frezenijus Kabi je pokušao da spreči pogubljenje trvrdeći da je Nebraska ilegalno nabavila lek te kompanije. Linkoln - Američka savezna država Nebraska… »

Osuđeni "Pinočeovi policajci"

B92 14.08.2018
Čileanski Vrhovni sud je osudio 24 bivša policajca na zatvorske zbog nestanka čoveka uhapšenog tokom "rata" protiv levičara koji je vodio Augusto Pinoče. U presudi se navodi da su agenti državne bezbednosti 1974. uhapsili Horhea Artura Gres Aburta… »

Italijanski premijer o tragediji u Đenovi: Šokantno je videti srušen most i sve te žrtve koje spasioci izvlače

Kurir 14.08.2018
Italijanski premijer Đuzepe Konte posetio je večeras mesto nesreće gde se srušio nadvožnjak u Đenovi i nazvao to "ogromnom tragedijom". Konte je kazao da je potvrđena smrt 22 osobe, dok je 16 povređeno. On je izjavio da je "šokantno videti… »

"London nasilno izoluje Sergeja i Juliju Skripalj"

Vesti online 14.08.2018
Portparol Ambasade Rusije u Londonu izjavio je da to što vlasti Velike Britanije pet meseci od javnosti i novinara kriju bivšeg pukovnika Državne obaveštajne uprave Generalštaba Rusije (GRU) Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju pojačava… »

Iran odbacio navode eksperata UN: Al Kaida nema nikakav uticaj u Siriji

Kurir 14.08.2018
Iran je danas "kategorički" odbacio izveštaj eksperata UN u kome se navodi da su lideri Al Kaide u Iranu "postali izraženiji" i da su sarađivali sa glavnim vođom te grupe Ajmanom al Zavahirijem da bi uticali na dešavanja u Siriji. U izveštaju su… »