Svet arhiva vesti 14.08.2018

Brisel sve bliži disciplinskim mjerama protiv Poljske

Al Jazeera 14.08.2018
Evropska komisija je ušla u novu fazu priprema mjera protiv Varšave, koja ne odgovara na njenu zabrinutost zbog reformi sudstva, koje bi mogle ugroziti njegovu nezavisnost. Evropska komisija je pristupila novoj fazi u donošenju disciplinske mere protiv… »

Slovenija: Krug oko Rupela predlaže veliku koaliciju

Al Jazeera 14.08.2018
Bivši šef slovenske diplomatije smatra da bi vlada pet stranaka bila ekstremno lijeva i nestabilna. Skupina intelektualaca i političara konzervativnih stranaka okupljena oko Dimitrija Rupela pozvala je na sastavljanje vlade velike koalicije umjesto… »

Izvršena prva smrtna kazna posle 21 godinu u Nebraski: Osuđenik pogubljen zbog ubistva od pre 39 godina! (video)

Srbija danas 14.08.2018
Do sada neisprobana smrtonosna inekcija. Američka savezna država Nebraska izvršila je prvo pogubljenje posle više od dve decenije, do sada neisprobanom kombinacijom lekova koja je uključivala i prvu upotrebu snažnog opijata fentanila u smrtonosnoj… »

Oluja srušila deo vijadukta u Italiji, najmanje 35 mrtvih

Glas Amerike 14.08.2018
Zamenik italijanskog ministra saobraćaja izjavio je da je najmanje 35 osoba stradale kada se tokom snažne oluje srušio deo vijadukta u Đenovi na severu zemlje. "Nedopustivo je da ovako važan vijadukt... nije bio izgrađen da se izbegne ovakvo… »

Tramp nazvao bivšu saradnicu "psom" koji je zaslužio da bude otpušten

Glas Amerike 14.08.2018
Nastavlja se skandal izmedju predsednika Donalda Trampa i bivše saradnice u Beloj kući i zvezde rijaliti šou programa Omarose Manigolt Njuman, koja je objavila snimke svojih razgovora sa predsednikom i šefom osoblja u Beloj kući. Predsednik Tramp je… »

"Šačica lažnih svedočenja ne sme da umanji značaj #Me Too pokreta": Lindzi Lohan se izvinjava zbog kritika na račun žena

Nedeljnik 14.08.2018
U intervjuu, Lindzi Lohan je rekla da nije imala nikakva negativna iskustva u Holivudu što se tiče seksualnog uznemiravanja. Američka glumica Lindzi Lohan izvinila se zbog svoje izjave o pokretu pristalica prijavljivanja seksualnog zlostavljanja "Me… »

Koji grad je najbolji za život

Nedeljnik 14.08.2018
Prema analizi Ekonomist intelidžensi junita, Beč je grad koji je najbolji za život. Beč je grad koji je najbolji za život po analizi Ekonomist intelidžensi junita (EIU), dok je najmanje pogodan za život Damask u Siriji, preneo je BBC. Prema… »

"Melanija broji svaki minut do trenutka kad će se razvesti od Trampa, kažnjava ga svojim odevnim kombinacijama"

Nedeljnik 14.08.2018
Bivša savetnica Donalda Trampa tvrdi da prva dama čeka da on napusti položaj pre nego što završi brak. U odlomcima iz njene eksplozivne nove knjige "Van kontrole", piše Miror, Omarosa Manigo Njumen ističe kako je Melanija koristi suptilne zamke za… »

(VIDEO) Katastrofa u Italiji, stradalo 35 osoba: Snimak srušenog vijadukta

Nedeljnik 14.08.2018
MUP Italije je saopštio da je 35 osoba poginulo, a više teško povređeno. Na društvenim mrežama je objavljen snimak iz vazduha koji prikazuje razmere strašne tragedije koja je pogodila Italiju. MUP Italije je saopštio da je 35 osoba poginulo, a… »

(VIDEO) Tragedija ogromnih razmera: Stradalo 35 osoba zbog rušenja nadvožnjaka u Đenovi

Nedeljnik 14.08.2018
Čelnik lokalne hitne službe rekao je da ima "na desetine mrtvih", prenose italijanski mediji. U blizini Đenove, grada na severu Italije, urušio se nadvožnjak koji čini deo auto-puta, a 35 osoba je nastradalo. Upozoravaju da je “moguća tragedija… »