Svet arhiva vesti 14.08.2018

Prokopijević: Pad lire može dovesto do ekonomske krize koja ne bi bila dobra za zemlje EU i Balkan

Beta 14.08.2018
Pad lire će dovesti do povećanja inflacije u Turskoj, a postoji rizik i od ekonomske krize koja bi mogla uzdrmati vlast predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i dovesti zemlju pred veća iskušenja, rekao je danas agenciji Beta ekonomista Miroslav… »

Norveški ministar dao ostavku jer nije obavestio Vladu o putu

Danas 13.08.2018
Norveški ministar ribarstva Per Sandberg je danas podneo ostavku, zbog oštrih pritisaka jer nije obavestio vladu o privatnim putovanjima u Iran i Kinu. Pedesetosmogodišnji Sandberg nije naveo razlog zašto nije unapred obavestio vladu o… »

Rumunija istražuje policijsko nasilje na antikorupcijskom protestu

EurActiv 14.08.2018
Rumunija je otvorila istragu o policijskom nasilju na protestu protiv korupcije i levičarske vlade, kada su povređene stotine ljudi. U protestu su masovno učestvovali Rumuni iz dijaspore. Tužioci kažu da će svi osumnjičeni da su delovali… »

Pensilvanija: Obilne kiše zatvaraju puteve

B92 14.08.2018
Darbi -- Obilne kiše koje su padale u delovima centralne i istočne Pensilvanije, zatvorile su puteve i poplavile kuće. Brojni putevi od Vilijamsporta do predgrađa Filadelfije su zatvoreni, a pojedini vozači motora su spašeni, prenosi AP. Zbog… »

Erdoganu sutra ističe rok za odgovor: Tramp postavio ultimatum turskom predsedniku! Lira tone, svetske berze u minusu!

Kurir 14.08.2018
Vrednost turske lire nastavila je da pada, a potonuo je i glavni turski berzanski indeks, pošto investitori strahuju zbog ekonomske politike Turske i pogoršanja odnosa Ankare i Vašingtona. Trampova administracija je dala Turskoj rok do 15. avgusta da… »

Meksička mafija najjača na svetu, albanska na petom mestu

Danas 13.08.2018
Meksički narko-kartel je najjača i najopasnija mafijaška organizacija na svetu, a među pet najjačih mafija, prema procenama policijskih eksperata, ubraja se i albanska mafija koja je u „usponu“ u Velikoj Britaniji, prenosi RTCG tekst agencije… »

Požar u Grčkoj: Srbi na Eviji su bezbedni

Večernje novosti 13.08.2018
Naši gosti koji se odmaraju na ostrvu Evija smešteni su na njegovom severu, a tamo nema požara - kazao nam je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija. NEMA mira ovog leta u Grčkoj. Požari koji su ovih dana… »

Kako su se neki poslovi radili pre Gugla

BBC News 14.08.2018
Mnoge poslove je pre pojave Gugla bilo teže obavljati, ali je ključ bio u međuljudskim odnosima. Da li je okej da moja mačka postane vegan? Kako bebe tako sveže mirišu? Šta je ljubav? Za 20 godina od kada se pojavio, Gugl je odgovorio na mnoga… »

Najveći svetski lanac stiže u komšiluk, biće i 20 objekata

B92 14.08.2018
Skoplje -- Prva dva restorana lanca brze hrane KFC u Makedoniji biće otvoreni 14. septembra u Skoplju i u Tetovu, objavila je makedonska vlada. Kako se navodi, to je najavio vlasnik licence KFC Fatmir Zimberi na sastanku sa makedonskim premijerom Zoranom… »

Sud odlučio: "Za dom spremni!" je izraz volje i legitimiteta hrvatskih vlasti

Radio 021 14.08.2018
Prekršajni sud u Požegi presudio je da je ustaški pozdrav "Za dom spremni!" izraz volje i legitimiteta vlasti u Hrvatskoj. Reč je o još jednoj u nizu oslobađajućoj presudi za korišćenje pozdrava iz ustaške Nezavisne Države Hrvatske, pa svi… »