Svet arhiva vesti 14.08.2018

Prokopijević: Pad lire će dovesti do povećanja inflacije u Turskoj

Nova ekonomija 14.08.2018
Pad lire će dovesti do povećanja inflacije u Turskoj, rekao je agenciji Beta ekonomista Miroslav Prokopijević. On smatra da postoji rizik i od ekonomske krize koja bi mogla uzdrmati vlast predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i dovesti zemlju… »

Norveški ministar (58) podneo ostavku jer je sa novom devojkom (28), misicom Irana, letovao u toj zemlji, a da nije javio…

Blic 14.08.2018
Norveški ministar za ribarstvo Per Sandberg, lider desničarke Partije napretka, koja se protivi imigraciji i deo je vladajuće koalicije, podneo je ostavku nakon što je prekršio protokol o bezbednosti kada je s bivšom Mis Irana otputovao na godišnji… »

Rumunska policija pod istragom zbog nasilja na protestima

Slobodna Evropa 14.08.2018
Rumunsko tužilaštvo je otvorilo istragu navoda o policijskom nasilju tokom masovnih protesta protiv vlade prošle sedmice u kojima je nekoliko stotina demonstranata povređeno. Reakciju policije osudila je i Evropska unija (EU). U međuvremenu, protesti… »

Filadelfija ugrožena poplavama

RTS 14.08.2018
Obilne kiše koje su padale u centralnim i istočnim delovima američke savezne države Pensilvanije, zatvorile su puteve i poplavile kuće. Brojni putevi od Vilijamsporta do predgrađa Filadelfije su zatvoreni, a pojedini vozači motora su spaseni… »

Turska lira nastavila da tone, svetske berze u minusu

Gde investirati 14.08.2018
Vrednost turske lire nastavila je danas da pada, a potonuo je i glavni turski berzanski indeks, pošto investitori strahuju zbog ekonomskih politika Turske i pogoršanja odnosa Ankare i Vašingtona. Turska centralna banka objavila je danas niz mera za… »

Meksička mafija najjača na svetu, albanska na petom mestu

Danas 13.08.2018
Meksički narko-kartel je najjača i najopasnija mafijaška organizacija na svetu, a među pet najjačih mafija, prema procenama policijskih eksperata, ubraja se i albanska mafija koja je u „usponu“ u Velikoj Britaniji, prenosi RTCG tekst agencije… »

Požar na Eviji pod kontrolom, srpski turisti na sigurnom

Radio 021 14.08.2018
Požar na grčkom ostrvu Evija stavljen je pod kontrolu, a turisti iz Srbije su na sigurnom. Šume na ostrvu počele su da gore u nedelju, zbog čega je na ostrvu proglašeno vanredno stanje, a lokalne vlasti naredile su preventivno masovnu evakuaciju. Iz… »

Kako su se neki poslovi radili pre Gugla

B92 14.08.2018
Mnoge poslove je pre pojave Gugla bilo teže obavljati, ali je ključ bio u međuljudskim odnosima. Da li je okej da moja mačka postane vegan? Kako bebe tako sveže mirišu? Šta je ljubav? Za 20 godina od kada se pojavio, Gugl je odgovorio na mnoga… »

Makedonija dobija prva dva restorana KFC

Nova ekonomija 14.08.2018
Prva dva restorana lanca brze hrane KFC u Makedoniji biće otvoreni 14. septembra u Skoplju i u Tetovu, objavila je makedonska vlada. Kako se navodi, to je najavio vlasnik licence KFC Fatmir Zimberi na sastanku sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom… »

Sud odlučio: "Za dom spremni!" je izraz volje i legitimiteta hrvatskih vlasti

Radio 021 14.08.2018
Prekršajni sud u Požegi presudio je da je ustaški pozdrav "Za dom spremni!" izraz volje i legitimiteta vlasti u Hrvatskoj. Reč je o još jednoj u nizu oslobađajućoj presudi za korišćenje pozdrava iz ustaške Nezavisne Države Hrvatske, pa svi… »