Svet arhiva vesti 14.08.2018

Đenova: Vanredno stanje i dvodnevna žalost

B92 14.08.2018
Nakon što je 39 ljudi stradalo prilikom pada mosta, u provinciji Ligurija je proglašena vanredno stanje. Italijanski premijer Đuzepe Konte proglasio je vanredno stanje u provinciji Ligurija nakon što je u rušenju mosta u Đenovi poginulo je 39 ljudi… »

London: Incident se istražuje kao akt terorizma

Dnevnik 14.08.2018
LONDON: Muškarac koji je danas kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade britanskog parlamenta, uhapšen je kao osoba osumnjičena za terorizam, a taj incident, u kojem su dve osobe povređene, istražuje se kao akt terorizma, saopštila je… »

Lagani oporavak turske lire, Erdogan najavio bojkot uređaja iz SAD

RTS 14.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da će njegova zemlja bojkotovati elektronske proizvode iz SAD, dok istovremeno stižu izveštaji o tome da se turska lira polako oporavlja. Erdogan je istakao da Turska preduzima neophodne mere za… »

VIDEO: Za jednu noć zapaljene desetine automobila u Švedskoj

Radio 021 14.08.2018
Švedska policija saopštila je da su dve osobe uhapšene u vezi sa divljanjem na ulicama Geteborga i Trolhatana, kada su vandali zapalili ili oštetili oko 100 vozila. - Verujemo da je zapaljeno ili oštećeno oko 100 vozila. Bande su bile organizovane i… »

FBI otpustio agenta zbog poruka o Trampu

RTS 14.08.2018
Federalni istražni biro otpustio je svog visokog zvaničnika Pitera Stroka, koji je postao meta republikanskog gneva zbog tekstualnih poruka protiv Donalda Trumpa, piše "Vašington post". U jednoj od tih SMS poruka, Strok je obećao da će sprečiti… »

Letnja ofanziva: Talibani pregazili vojnu bazu, zaplenili municiju i oklopna vozila

Večernje novosti 14.08.2018
Militanti radikalnog pokreta „Taliban“ zauzeli su vojnu bazu u provinciji Farjabu na severozapadu zemlje. Militanti radikalnog pokreta „Taliban“ zauzeli su vojnu bazu u provinciji Farjabu na severozapadu zemlje, izjavio je za Sputnjik predstavnik… »

Ko je poslao sumnjive koverte ambasadama SAD i Izraela u Berlinu?

Vesti online 14.08.2018
Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belom prahom koje su poslate na adrese ambasada SAD i Izraela u Berlinu. Portparolka policije Hajdi Vot kaže da su stručnjaci koji su analizirali sadržaj dve koverte, poslate… »

Uhapšen venecuelanski general povezan s atentatom na Madura

Večernje novosti 14.08.2018
Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudiće mu se zbog učešća u atentatu na predsednika države Nikolasa Madura. Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudiće mu se zbog učešća u atentatu na predsednika države Nikolasa Madura, rekao je… »

Najbolji gradovi za život: Beč prestigao Melburn

BBC News 14.08.2018
Ovo je prvi put da je evropski grad na vrhu liste, prema istraživanju Ekonomist grupe. Austrijska prestonica Beč prestigla je australijski Melburn na listi najboljih gradova za život na svetu. To je prvi put da se evropski grad našao na vrhu liste… »

Hrvatica u Gentu pretukla homoseksualni par

RTV 14.08.2018
SARAJEVO, BRISEL - Belgijska policija privela je 21-godišnju Hrvaticu koja je s dve godine starijim dečkom u Gentu u Belgiji pretukla jedan homoseksualni par. Italijan Mauro Padovani (47), crtač stripova koji s 59-godišnjim suprugom Tomasom Frimanom… »