Svet arhiva vesti 14.08.2018

Tramp ukida sankcije državama koje pređu sa ruskog na američko naoružanje

Vesti online 14.08.2018
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je Zakon o odbrambenoj politici vredan 176 milijardi dolara, javlja AP. Novim zakonom, predviđeno je povećanje plata vojnika SAD za 2,6 odsto, što je najveće povećanje u poslednjih devet godina, navodi… »

UN: Do 30.000 pripadnika ISIL-a u Iraku i Siriji

Al Jazeera 14.08.2018
U izvještaju se navodi i kako njihova, ali i Al-Kaidina globalna mreža, predstavljaju rastuću prijetnju. Oružana grupa Islamska država Irak i Levant (ISIL) u Siriji i Iraku trenutno broji između 20.000 i 30.000 članova, pokazuje najnoviji… »

Bankama stiglo upozorenje od FBI - ugroženi širom sveta

B92 14.08.2018
FBI je upozorio banke da njihovi bankomati mogu da budu meta hakera. Blog "Krebs on Security", koji vodi novinar Brajan Krebs, objavio je ovu potencijalnu pretnju. U njegovom tekstu piše da je FBI bankama pre vikenda poslao poverljivo upozorenje u kome… »

Parižani „užasnuti“ pisoarima na otvorenom

BBC News 14.08.2018
Građani Pariza traže da se uklone novi ekološki pisoari. Krstarenje Senom je jedan od najpopularnijih načina da se vidi Pariz, ali domaćini se žale da nova instalacija može da pokvari to iskustvo. Obojeni u crveno i potpuno izloženi pogledima… »

Izraelski mediji: Netanyahu se tajno sastao sa Sisijem

Al Jazeera 14.08.2018
Posjeta je bila toliko tajna da čak ni ministri iz diplomatsko-sigurnosnog kabineta o njoj nisu bili obaviješteni. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu boravio je u Egiptu u maju, gdje se tajno sastao s egipatskim predsjednikom Abdel Fattahom… »

Mladić iz Srbije uhapšen zbog hakovanja FIFA igrice i krađe kodova

Radio 021 14.08.2018
Državljanin Srbije Martin Maršić (25), optužen je zbog hakovanja servera kompanije Electronic Art's koja pravi igrice za FIFA i krađu kodova i valute u popularnoj igrici FIFA 18. Maršić je distribuirao kopije igrice na 17.000 računa, a FIFA valutu… »

Da li će Asad biti izručen Crnoj Gori?

Pravda 14.08.2018
Američki Stejt department saopštio je, povodom poziva bivšeg operativca CIA-e Džozefa Asada, da odbiju zahtev Crne Gore za njegovo izručenje, da "Sjedinjene Američke Države ne komentarišu da li su zahtevi za izručenje podneseni u određenim… »

Tramp nazvao bivšu pomoćnicu u Beloj kući "psetom"

N1 Info 14.08.2018
Američki predsednik Donald Tramp je svoju bivšu pomoćnicu u Beloj kući Omarosu Manigo Njumen nazvao "psetom", pošto je nastavila javno da objavljuje snimke nastale dok je s njim sarađivala. Njihova je svađa eskalirala po objavljivanju knjige… »

Dvojica grčkih vojnika puštena iz pritvora u Turskoj

Politika 14.08.2018
Ankara - Turski sud pustio je iz pritvora dvojicu grčkih vojnika koji su uhapšeni u Turskoj po optužbi za špijunažu, do početka suđenja. Grčka je ranije saopštila da su vojnici greškom prešli u Tursku dok su sledili trag osumnjičenih ilegalnih… »

Sergej Lavrov: Američka zloupotreba dolara dovešće do njegovog slabljenja

Nova ekonomija 14.08.2018
Najgrublja zloupotreba dolara od strane SAD dovešće do njegovog slabljenja, ubeđen je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov. "Siguran sam da će ovakve najgrublje zloupotrebe uloge američkog dolara kao svetske rezervne valute dovesti do njegovog… »