Svet arhiva vesti 14.08.2018

Povišica u visini vojnog budžeta Turske

Politika 14.08.2018
Amerika na vojsku trošila više jedino na vrhuncu ratova u Iraku i Avganistanu. Šef Bele kuće potpisao je jedan od najvećih vojnih budžeta u istorije Amerike, naglasivši da je to „investicija koja će ojačati armiju SAD kao nikad dosad”… »

"U Iraku i Siriji ima više od 20.000 džihadista"

B92 14.08.2018
Islamska država u Siriji i Iraku trenutno broji između 20.000 i 30.000 članova, pokazuje najnoviji izveštaj Ujedinjenih nacija. U izveštaju se navodi i da njihova, ali i Al Kaidina globalna mreža, predstavljaju rastuću pretnju. Uprkos porazu… »

FBI upozorio banke da njihovim bankomatima preti opasnost od hakera

Nova ekonomija 14.08.2018
FBI je upozorio banke da njihovi bankomati mogu da budu meta hakera. Blog Krebs on Security koji vodi novinar Brajan Krebs objavio je ovu potencijalnu pretnju. U njegovom tekstu piše da je FBI bankama pre vikenda poslao poverljivo upozorenje u kome se… »

Parižani „užasnuti“ pisoarima na otvorenom

BBC News 14.08.2018
Građani Pariza traže da se uklone novi ekološki pisoari. Krstarenje Senom je jedan od najpopularnijih načina da se vidi Pariz, ali domaćini se žale da nova instalacija može da pokvari to iskustvo. Obojeni u crveno i potpuno izloženi pogledima… »

Izraelski mediji: Netanyahu se tajno sastao sa Sisijem

Al Jazeera 14.08.2018
Posjeta je bila toliko tajna da čak ni ministri iz diplomatsko-sigurnosnog kabineta o njoj nisu bili obaviješteni. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu boravio je u Egiptu u maju, gdje se tajno sastao s egipatskim predsjednikom Abdel Fattahom… »

Srbin hakovao FIFA i uzeo im na hiljade dolara: Uhapšen je i sledi mu paklena kazna

Blic 14.08.2018
Martin Maršić (25), državljanin Srbije, optužen je zbog hakovanja servera kompanije koja pravi igrice za FIFA i krađu kodova i valute u popularnoj igrici FIFA 18. Maršić je distribuirao kopije igrice na 17.000 računa, a FIFA valutu u igrici na… »

Da li će Asad biti izručen Crnoj Gori?

Pravda 14.08.2018
Američki Stejt department saopštio je, povodom poziva bivšeg operativca CIA-e Džozefa Asada, da odbiju zahtev Crne Gore za njegovo izručenje, da "Sjedinjene Američke Države ne komentarišu da li su zahtevi za izručenje podneseni u određenim… »

"Autorka je šašava": Tramp kritikovao knjigu bivše asistentkinje u kojoj je i tvrdnja da je američki predsednik jeo papir

Blic 13.08.2018
Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je danas na Tviteru svoju bivšu savetnicu Omarosu Manigo Njumen, koja izdaje knjigu u kojoj Trampa predstavlja u negativnom svetlu. Tramp je autorku knjige nazvao "šašavom" i kaže da je šef Kabineta Bele… »

Oslobođeni grčki vojnici uhapšeni u Turskoj

N1 Info 14.08.2018
Turski sud je naredio puštanje na slobodu dvojice grčkih vojnika uhapšenih na granici u martu, do početka suđenja, prenela je Anadolija. Grčki vojnici su uhapšeni pošto su prešli grčko-tursku granicu i našli se, prema njihovim rečima greškom… »

Lavrov: Amerika je "grobar" dolara

B92 14.08.2018
Najgrublja zloupotreba dolara od SAD dovešcĚ�e do njegovog slabljenja, ubeđen je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov. "Siguran sam da cĚ�e ovakve najgrublje zloupotrebe uloge američkog dolara kao svetske rezervne valute dovesti do njegovog… »